Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

100-vuotias Suomi saa oman menun – tältä huippukokkien suunnittelema ateria näyttää!

Ulkoministeriö
Julkaistu 24.08.2016 08:00

MTV LIFESTYLE

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden 2017 aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan.

2:15Ruokadiplomatiaa Suomi 100 -juhlamenulla

Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut. Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas.

Menu julkistetaan 24.8.2016 suurlähettiläskokouksen yhteydessä MTK:n tarjoamalla lounaalla. Sen valmistavat Suoman ulkomaanedustustojen kokit, jotka ovat viikon ajan kurssilla Helsingissä.

suomisata3Ulkoministeriö

Suomi 100 -menusta on moneksi

Juhlamenu on suunniteltu siten, että se voidaan toteuttaa eri kulttuuriympäristöissä ja eri maissa, joissa raaka-aineiden saatavuus voi olla vaihtelevaa, sanoo Arto Rastas. Suomi 100 -juhlamenu saa ihmiset syömään yhdessä ja vie suomalaista ruoka- ja juomakulttuurisanomaa myös maailmalle. 

suomisata2

Suomi 100 -menu sisältää alkupalat, jotka nautitaan siman kera. Alkuruoassa yhdistyvät hienostuneet, suomalaisille rakkaat ja tutut maut. Alkuruoan lohi on graavattu ja sen jälkeen aromisoitu tervapastilleista valmistetulla emulsiolla. Kalan kera on vihreää perunasalaattia, hölskytyskurkkuja ja punajuurisosetta. Pääruoan raaka-aineina ovat karitsan ulkofilee, kauralla täytetty kaalikääryle sekä männynkerkällä maustettu karitsanmakkara. Tumma maustepippurikastike viimeistelee kokonaisuuden.

– Nyt suunniteltu juhlamenu on hyvä pohja, josta sekä alan ammattilaiset että kotikokit voivat luoda variaatioita eri tilanteisiin ja vuodenaikoihin. Menu antaa pohjaa kiinnostaville ruokatarinoille ja yhteisten pöytien keskusteluille, kertoo Kim Palhus.

Satavuotiasta Suomea juhlitaan syömällä yhdessä

Suomen satavuotisjuhla kokoaa kaikki hyvän suomalaisen ruoan ääreen. MTK ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö ovat jo vuoden ajan koonneet toimijoita yhteen yhteisen Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluvan #syödäänyhdessä -hankkeen taakse. 

suomisata4

Suomi 100 -menu

  • Suomalaiset suupalat: Riimisuolattua naudanfileetä, tyrnihilloa; Metsäsienisalaattia ruissipsillä; Piparjuurimoussea ja savustettua muikkua, kirjolohenmätiä; Puolukkapulla
  • Tervamarinoitua lohta, tillikurkkuja ja vihreää perunasalaattia
  • Karitsan ulkofileetä, kauralla täytetty kaalikääryle, lammasmakkaraa ja maustepippurikastiketta
  • Britakakku

Ulkoministeriö on aktiivisesti mukana ja vie ruoka- ja juomakulttuurin sanomaa ruokadiplomatian keinoin eteenpäin.

– Suomalainen ruoka ja juoma ovat upea vientituote, jossa maallamme on paljon mahdollisuuksia, sanoo Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi. Myös Suomi 100 -juhlamenusta viestitään yhdessä. 

Kaikki kokkaamaan!

Suomi 100 -menu on helposti muunneltavissa eri tilaisuuksiin. Ruoat voi tarjoilla niin kotioloissa kuin isoissa edustustilaisuuksissakin. Menun ruokalajien valmistuksesta tehdyt opetusvideot sisältävät myös reseptit. Luo juhlatunnelma kokkaamalla Suomi 100 -menu kotona ystäviesi kanssa ja kohota malja satavuotiaalle Suomelle! Voit nauttia herkullisia alkupaloja tai kokata koko menun ja samalla perehtyä suomalaisen ruoan sieluun.

Lähde: Ulkoministeriö

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaMikkeliläistä kakkua ylistetään kansainvälisesti: "Emme voi jättää sitä mistään hinnasta pois"Suomalainen menestysresepti -kisan tuomarikaksikko paljastaa suosikkinsa: näitä ruokahittejä kelpaa tarjota ulkomaisille vieraille!Juhli 100-vuotiasta Suomea näyttävällä juhla-aterialla! Poimi ideoita itsenäisyyspäivän menuunPizza, maksalaatikko ja viili – nämä herkut ovat ehdolla Suomen kansallisruoaksiTervamarinoitua lohta, tillikurkkuja, karitsan ulkofileetä... Tässä on Suomi 100 -juhlamenu
JuhlatMakuja
Ulkoministeriö

Ulkoministeriö

Tuoreimmat aiheesta

Juhlat
  • 8.10.07:58
    Joulu

    Mynämäellä tehtailtiin jo tonttulakkeja – "Meinaan lähteä tämän kanssa kauppaan"

  • 7.10.05:49
    Häirintä

    Voivatko isät lopettaa naisvihan? Näin Konsta Hietanen puhuu pojilleen

  • 5.10.09:44
    Ruoka

    Tähtitorttuja tehdään jo elokuussa – MTV selvitti, miten joulutuotteet oikeasti valmistetaan

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt