10 vinkkiä painonpudotukseen: Ota oikeat ruoka-aineet avuksesi

keitto
Shutterstock

Säännöllinen liikunta auttaa kasvattamaan lihaksia ja pudottamaan rasvaprosenttia, mutta ruoalla on myös todella suuri rooli vaa'an lukemien kontrolloimisessa. Ovathan seuraavat ruoat jo osa ruokavaliotasi?

Jos mielit pudottaa kiloja, muttet haluaisi elää nälkäisenä, täytyy sinun valita oikeanlaiset ruoat lautasellesi. Kun esimerkiksi syöt vähäkalorisia ruokia, jotka pitävät sinut kylläisenä, on painonpudottaminen helpompaa.

Ovatko nämä raaka-aineet jo osa säännöllistä ruokavaliotasi?

1. Kaneli

Pienenkin määrän kanelia on todistettu auttavan säätelemään verensokeritasoja, taltuttamaan mielihaluja ja vilkastuttamaan aineenvaihduntaa. Ripottele siis hieman kanelia vaikkapa aamukahviisi tai -smoothieesi, niin aamu alkaa mukavammin!

2. Omenat ja päärynät

Omenat ovat yksi eniten pektiiniä sisältävistä hedelmistä. Pektiini on liukenevaa kuitua, joka auttaa oloa tuntumaan täydemmältä ja kylläiseltä. Myös päärynässä on paljon pektiiniä. Syö siis makusi mukaan omena tai päärynä välipalaksi ja saatat syödä seuraavalla aterialla hieman vähemmän kuin normaalisti. 

3. Vihreä tee

Vihreän teen siemailu pitkin päivää on hyvä tapa pitää aineenvaihdunta käynnissä ja vilkkaana sekä taltuttaa ruokahalu. Lisäksi tee nesteyttää kehoa.

4. Peruna

Perunalla on huono maine, mutta vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan perunoita syövät ihmiset tuntevat olonsa kylläisimmiksi. Perunankuori on täynnä kuitua eikä perunan sisältämä tärkkelys ole runsaskalorista. Peruna voi siis aivan hyvin kuulua ruokavalioosi, kunhan syöt sen kuorineen etkä käytä lisukkeena voisulaa tai pekonia! 

5. Keitot

Liemipohjaiset keitot ovat painonpudottajan ystävä. Ne täyttävät kyllä, mutta ovat myös vähäkalorisia. Kunhan keittosi ei sisällä runsaasti suolaa, se on oikein hyvä valinta. Tee sunnuntaina iso kattilallinen keittoa ja syö sitä pitkin viikkoa.

6. Salsa

Yksinkertainen, itse tehty salsa on täynnä tuoreita ainesosia ja se tuo ruokaan huikeasti makua. Lisää salsaa salaatteihin tai vähärasvaisten lihojen, kuten kalan tai kanan, lisukkeeksi. Ateriasta tulee täyttävää ilman runsaskalorisia lisukkeita.

7. Marjat

Tutkimukset ovat osoittaneet, että marjoista löytyvä antosyaani-niminen antioksidantti voi muuttaa rasvasolujen geeniaktiivisuutta tehden lihomisen vaikeammaksi. Erityisesti mustikoissa on runsaasti antosyaania, joten ripottele niitä vähän joka ruoan päälle tänä kesänä.

8. Hummus

Pidä hummusta aina jääkaapissa, jotta sinun ei tarvitsisi turvautua epäterveellisiin välipaloihin. Levitä tätä runsasproteiinista levitettä raakojen vihannesten päälle tai käytä sitä majoneesin tilalla voileivän välissä. Säästät tuhottomasti kilokaloreita.

9. Pähkinät

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan niillä ihmisillä, jotka söivät noin 30 grammaa pähkinöitä päivässä, oli korkeammat serotoniini-tasot. Serotoniinia kutsutaan hyvän olon hormoniksi ja se voi myös toimia ruokahalun taltuttajana. Korkeat serotoniinitasot saattavat myös auttaa lieventämään stressiä. Tämä onkin iso apu silloin, kun yrität taistella vatsarasvaa vastaan!

10. Kaurapuuro

Vaihda aamiaismurosi kaurapuuroon ja saatat nähdä kilojesi karisevan. Erään tutkimuksen mukaan ne, jotka söivät kaurapuuroa murojen sijaan, nauttivat kyllä saman verran kilokaloreita, mutta tunsivat olonsa kylläisemmäksi pidempään. Tämä johtuu kaurapuuron runsaskuituisuudesta.

Lähde: Fitsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja