10 uskomatonta syytä syödä sitruunaa

sitruuna, laihdutus, terveysvaikutus
Sitruuna sisältää runsaasti hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Shutterstock

Sitruuna sisältää runsaasti erilaisia hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Ne kannattaakin sisällyttää ruokavalioon mahdollisimman pian.

Useimpien mielestä sitruunat saattavat maistua hieman liian happamalta. Sitruunamehua kannattaakin esimerkiksi laimentaa hieman vedellä tai yhdistellä sitä smoothieiden tai muiden ruokien joukkoon.

1. Auttaa painonhallinnassa

Sitruunamehua hyödyntämällä voi puhdistaa elimistöä ja samalla poistaa ylimääräisiä nesteitä kehosta. Sitruunamehu sisältää muun muassa pektiiniä, joka tutkimusten mukaan edistää painonpudotusta.

2. Ehkäisee munuaiskivien muodostumista

Puolikas lasillinen sitruunamehua päivässä nostaa sitraattitasoja virtsassa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä tavalla voi ehkäistä munuaiskivien muodostumista.

3. Nopeuttaa ruoansulatusta

Yhdistele esimerkiksi sitruunamehua ja pellavansiemeniä, niin nopeutat laihdutusprosessiasi. Nämä kaksi ovat tehokas yhdistelmä, sillä ne poistavat kehosta turhia kuona-aineita.

4. Alentaa kuumetta

Kuumeen iskiessä kannattaa juoda sitruunamehua, sillä se laskee kuumetta tehokkaasti.

5. Hellii kipeää kurkkua

Yhdistä sitruunamehua hunajan kanssa ja kurkku kiittää takuulla.

6. Taistelee syöpää vastaan

Sitruunan sisältämät ainesosat suojelevat soluja vaurioilta.

7. Hellittää kutinaa

Ovatko ötökät pistäneet? Levitä näihin kohtiin sitruunamehua, sillä on nimittäin tulehdusta rauhoittava vaikutus.  Lue myösNäin helpotat hyttysen pistoja ja nokkosen polttamia kotikonstein

8. Kalium

Sitruunasta saat myös kaliumia, joka auttaa muun muassa lihasten rakentumista. Veren kaliumin pitoisuuden täytyy pysyä tietyissä rajoissa, jotta elimistömme toimii häiriöittä.

9. Ylläpitää pH-tasapainoa

Sitruuna on melko hapan, mutta onnekseen se kuitenkin sisältää sellaisia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään kehon pH-tasapainoa muun muassa happoja neutralisoimalla.

10. Uusi tapa aloittaa päivä

Lukuisat tutkimukset puhuvat sitruunamehun puolesta. Usein myös suositellaankin, että kahvi korvattaisiinkin aamulla lasilliselle sitruunamehua. Kyseinen juoma nimittäin potkaisee aineenvaihdunnan hyvin käyntiin. Lue myös: Tämä luonnon oma detox-juoma piristää, kaunistaa ja hoikentaa!

Kaipaatko muita hyödyllisiä terveysvaikutuksia? Niitä saat näistä ruoista!

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin! 

Lähde: Fit Sugar 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja