Mielikuvat terveellisistä ruoista eivät aina vastaa todellisuutta.
Hiukopalaa valitessaan tulee kiinnittää huomiota tuotteen ravintoainelistaan sisällä piilevien yllätysten varalta. Monet suositut välipalat ovat nimittäin pitkälle prosessoituja ja sisältävät paljon suolaa tai sokeria.
Mikäli jotain alla olevista tuotteista kuluu päivittäin, kannattaa sen korvaamista terveellisellä vaihtoehdolla pohtia tosissaan.
1. Proteiinipatukat
Proteiinipatukoita on markkinoilla moneen lähtöön, mutta valtaosassa niistä raaka-aineet ovat hyvin pitkälle prosessoituja, minkä lisäksi patukoita on höystetty keinotekoisilla ainesosilla. Terveellisen välipalan leiman saaneissa välipaloissa voi myös olla huikeasti sokeria.
2. Riisikakut
Vähäkaloriset riisikakut on valmistettu pitkälle prosessoidusta valkoisesta riisistä, joka sisältää verensokeria nopeasti nostavia hiilihydraatteja. Maustetut riisikakut saattavat lisäksi sisältää runsaasti suolaa ja sokeria.
3. Valmisleikkeleet
Leivän päällä maistuisi kenties proteiinipitoinen lihaviipale, mutta on hyvä pitää mielessä prosessoitujen lihavalmisteiden riskit. Niissä saattaa nimittäin piillä terveydelle haitallisia nitraatteja, suolaa, lisäaineita sekä säilöntäaineita. Prosessoidun sekä punaisen lihan syömisen on myös todettu olevan syöpäriski.
4. Maustetut kasvimaidot
Vaniljan tai suklaan makuiset kasvimaidot sisältävät runsaasti sokeria ja paljon turhia kaloreita. Niitä on hyvä käyttää lähinnä satunnaisesti jälkiruokiin, ja valita päivittäiseen käyttöön maustamaton kasvismaito.
5. Jogurtti
Monissa maustetuissa jogurteissa on runsaasti sokeria. Jogurtin ystävän kannattaakin ostaa maustamatonta jogurttia ja lisätä siihen itse makua esimerkiksi hedelmillä sekä pähkinöillä.

