Nälkäisenä ja kiireisenä olisi kiva saada ruoka pöytään mahdollisimman nopeasti. Kannattaakin hieman oikoa mutkia, silloin kun päivällisen pitäisi valmistua pian.
Päivällinen tulee herkemmin valmistettua itse joka ilta, kun siitä ei tee liian suurta numeroa.
Yhtenä iltana voi etsiä tehtäväksi reseptin, jossa on mahdollisimman vähän raaka-aineita. Toisena iltana voit käyttää reseptiä, joka ei vaadi ruoan kypsentämistä. Huomaat, että voit valmistaa vaikka mitä herkullisia aterioita käyttämättä niihin turhaan aikaa.
Kokeile näitä Eating Well -sivuston vinkkejä!
1. Rajoita raaka-aineita
Pidä päivällinen edullisena ja yksinkertaisena pysyttelemällä resepteissä, joissa on käytetty esimerkiksi vain viittä raaka-ainetta poislukien perusainesosat, kuten öljy, suola ja pippuri.
2. Etsi resepti, joka sopii käytettävissä olevaan aikaan
Tämä on itsestäänselvää, mutta helpoin tapa valmistaa päivällinen 20 minuutissa, on etsiä 20 minuutin resepti. Huomioi se, että katsot reseptin kokonaisvalmistusaikaa.
3. Perusainesosat kuntoon
Paras tapa varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittava päivällistä varten, on pitää huoli siitä, että keittiön kaapeista löytyy aina kaikki tarvittava. Jos kaapeista löytyy kaikki sellaiset raaka-aineet, joita tarvitset usein, on sinulla enemmän valinnanvaraa, kun on aika tehdä ruokaa. Ja paras ajansäästäjä on tietysti se, ettei sinun tarvitse lähteä kauppaan huomatessasi, että sinulta puuttuu jokin oleellinen raaka-aine.
4. Ei kypsennystä
Jos haluat päivällisen pöytään todella nopeasti, jätä ruoan kypsennys pois kokonaan vaihtoehdoista. Tee vaikka salaatti: näin sinun ei tarvitse kuin leikellä ainesosat ja heittää ne kulhoon. Voit myös tehdä herkullisen wrapin tai nopean dipin vihanneksille. Tarvitset vain asennetta ja terävän veitsen.
