8 vinkkiä: Päivällinen pöytään alle puolessa tunnissa!

salaatti
Colourbox

Nälkäisenä ja kiireisenä olisi kiva saada ruoka pöytään mahdollisimman nopeasti. Kannattaakin hieman oikoa mutkia, silloin kun päivällisen pitäisi valmistua pian.

Päivällinen tulee herkemmin valmistettua itse joka ilta, kun siitä ei tee liian suurta numeroa.

Yhtenä iltana voi etsiä tehtäväksi reseptin, jossa on mahdollisimman vähän raaka-aineita. Toisena iltana voit käyttää reseptiä, joka ei vaadi ruoan kypsentämistä. Huomaat, että voit valmistaa vaikka mitä herkullisia aterioita käyttämättä niihin turhaan aikaa.

Kokeile näitä Eating Well -sivuston vinkkejä!

1. Rajoita raaka-aineita

Pidä päivällinen edullisena ja yksinkertaisena pysyttelemällä resepteissä, joissa on käytetty esimerkiksi vain viittä raaka-ainetta poislukien perusainesosat, kuten öljy, suola ja pippuri. 

2. Etsi resepti, joka sopii käytettävissä olevaan aikaan

Tämä on itsestäänselvää, mutta helpoin tapa valmistaa päivällinen 20 minuutissa, on etsiä 20 minuutin resepti. Huomioi se, että katsot reseptin kokonaisvalmistusaikaa.

3. Perusainesosat kuntoon

Paras tapa varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittava päivällistä varten, on pitää huoli siitä, että keittiön kaapeista löytyy aina kaikki tarvittava. Jos kaapeista löytyy kaikki sellaiset raaka-aineet, joita tarvitset usein, on sinulla enemmän valinnanvaraa, kun on aika tehdä ruokaa. Ja paras ajansäästäjä on tietysti se, ettei sinun tarvitse lähteä kauppaan huomatessasi, että sinulta puuttuu jokin oleellinen raaka-aine.

4. Ei kypsennystä

Jos haluat päivällisen pöytään todella nopeasti, jätä ruoan kypsennys pois kokonaan vaihtoehdoista. Tee vaikka salaatti: näin sinun ei tarvitse kuin leikellä ainesosat ja heittää ne kulhoon. Voit myös tehdä herkullisen wrapin tai nopean dipin vihanneksille. Tarvitset vain asennetta ja terävän veitsen. 

KATSO RESEPTIT:  Kolme hyvää salaattia

5. Valmistele

Kun olet lukenut reseptin, ota esiin kaikki tarvitsemasi ainesosat ja laita ne työtasosi viereen. Jos sinulta menee hetki pilkkoa ja valmistella, jätä esimerkiksi liha jääkaappiin ja ota se esiin vasta myöhemmin. Kun valmistelet raaka-aineita eivätkä ne mahdu leikkuulaudalle, siirrä ne pieniin kulhoihin. Aikaa säästää myös, jos olet esimerkiksi edellisenä iltana pilkkonut tarvittavat vihannekset jo valmiiksi.

6. Herkkupäivällinen helposti

Pannulla on helppo valmistaa ruokaa nopeasti. Kypsennä öljyssä tuoreita vihanneksia, valitsemaasi lihaa ja kastiketta. Voit tehdä tällaisen wokkiruoan melkein mistä tahansa, mitä kaapistasi löydät. Kokeile vaikka vain sipulia, pakasteherneitä ja kanasuikaleita. Mikä parasta, joudut tiskaamaan vain yhden pannun!

KATSO RESEPTI:  Riistakäristyswokki

7. Käytä mikroa

Käytä rohkeasti mikroa, kun siihen on mahdollisuus. Kaikki ruoat eivät sovi mikroon, mutta siellä voi kypsentää muutakin kuin eineksiä – jopa nopeammin kuin uunissa.

8. Käytä pienempiä lihanpaloja

Tämä on yksinkertaista: pienemmät lihanpalat kypsentyvät nopeammin kuin suuret lihaköntit. Suosi siis niitä kiireessä.

Olethan jo tutustunut Makuja.fi-sivuston resepteihin?

Lähde: Eating Well

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja