10 sääntöä hedelmäsalaatin valmistamiseen – älä unohda näitä!

Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka valmistat jatkossa erityisen onnistunutta hedelmäsalaattia.

Hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, joka sopii parhaimmillaan niin arkeen kuin juhlaankin. Ottamalla huomioon 10 tärkeää seikkaa, voit oppia valmistamaan entistä parempaa ja juhlavampaa hedelmäsalaattia.

Osta kauden hedelmiä

Jos tarkoitus on valmistaa hedelmäsalaattia, kannattaa aina panostaa kauden hedelmiin. Kunkin kauden hedelmät ovat usein sekä hinnaltaan edullisia että laatunsa ja makunsa puolesta erityisen hyviä valintoja nimenomaan tuoreena käytettäviksi.

Kiinnitä huomiota kypsyyteen

Hedelmäsalaatti on parhaimmillaan silloin, kun eri hedelmät ovat yhtä kypsiä. Hedelmäsalaatin koostumus ei ole siitä miellyttävimmästä päästä, jos joukossa on joko täysin pehmenneitä hedelmiä tai vielä raakoja hedelmiä. Sekoittamalla keskenään kypsiä hedelmiä, jotka eivät ole vielä pehmenneet, on lopputuloksena erityisen raikkaan näköinen ja -makuinen hedelmäsalaatti.

Puhdista hedelmät

Hedelmäsalaattia varten eri hedelmät on hyvä putsata ja kuoria huolellisesti, jottei salaatin joukosta löydy epämääräisiä yllätyksiä kuorenpaloista siemeniin. Sellaisetkin hedelmät, jotka tulee kokonaisina syötyä kuorineen olisi hyvä kuoria etenkin juhlavaa hedelmäsalaattia varten, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen ja yllätyksetön.

Leikkaa tasaisia paloja

Yksi kokkikoulujen perussäännöistä on se, että salaattiainekset on hyvä leikata samankokoisiksi. Samankokoiset palaset ovat esteettistä silmää miellyttäviä ja helpottavat myös ruoan nauttimista.

Unohda kantapalat

Hedelmäsalaatti on herkkua, jonka joukkoon eivät kuulu kantapalat tai hedelmien tummuneet osat. Sopivia paloja leikattaessa on hyvä miettiä sitä, ettei kukaan halua hedelmien kantoja omalle lautaselleen.

Mausta sitruunalla

Tänä päivänä moni maustaa salaatin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että myös hedelmäsalaatin voi maustaa. Kirpsakka sitruuna sopii makunsa puolesta erityisen hyvin hedelmäsalaatteihin. Sitruuna estää myös useita hedelmiä tummumasta.

Älä unohda yrttejä

Moni sysää yrtit sivuun ruoka-annoksistaan, mutta esimerkiksi hedelmäsalaattiin erityisen hyvin sopivaa minttua voi sekoittaa rohkeasti salaatin joukkoon. Erityisen hyvin minttu sopii melonin, marjojen ja sitruunan kanssa.

Sokeroi raa'at marjat

Silloin tällöin esimerkiksi mansikat saattavat tuottaa pettymyksen makunsa ja koostumuksensa vuoksi. Sokeroimalla marjat kidesokerilla voi niiden maun ja koostumuksen pelastaa helposti. Kidesokerin rakeiden suhteen ei kannata olla huolissaan, sillä kiteet katoavat kosteasta salaatista nopeasti.

Mausta kermavaahdolla tai jogurtilla

Kermavaahto tai luonnonjogurtti tuo hedelmäsalaattiin kermaista makua. Kannattaa pitää mielessä, että jo ruokalusikallinen vaahtoa annosta kohden riittää täydentämään hedelmäsalaatin makuja.

Osittainen lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja