10 sääntöä hedelmäsalaatin valmistamiseen – älä unohda näitä!
Poimi vinkit siihen, kuinka valmistat jatkossa erityisen onnistunutta hedelmäsalaattia.
Hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, joka sopii parhaimmillaan niin arkeen kuin juhlaankin. Ottamalla huomioon 10 tärkeää seikkaa, voit oppia valmistamaan entistä parempaa ja juhlavampaa hedelmäsalaattia.
Osta kauden hedelmiä
Jos tarkoitus on valmistaa hedelmäsalaattia, kannattaa aina panostaa kauden hedelmiin. Kunkin kauden hedelmät ovat usein sekä hinnaltaan edullisia että laatunsa ja makunsa puolesta erityisen hyviä valintoja nimenomaan tuoreena käytettäviksi.
Kiinnitä huomiota kypsyyteen
Hedelmäsalaatti on parhaimmillaan silloin, kun eri hedelmät ovat yhtä kypsiä. Hedelmäsalaatin koostumus ei ole siitä miellyttävimmästä päästä, jos joukossa on joko täysin pehmenneitä hedelmiä tai vielä raakoja hedelmiä. Sekoittamalla keskenään kypsiä hedelmiä, jotka eivät ole vielä pehmenneet, on lopputuloksena erityisen raikkaan näköinen ja -makuinen hedelmäsalaatti.
Puhdista hedelmät
Hedelmäsalaattia varten eri hedelmät on hyvä putsata ja kuoria huolellisesti, jottei salaatin joukosta löydy epämääräisiä yllätyksiä kuorenpaloista siemeniin. Sellaisetkin hedelmät, jotka tulee kokonaisina syötyä kuorineen olisi hyvä kuoria etenkin juhlavaa hedelmäsalaattia varten, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen ja yllätyksetön.
Leikkaa tasaisia paloja
Yksi kokkikoulujen perussäännöistä on se, että salaattiainekset on hyvä leikata samankokoisiksi. Samankokoiset palaset ovat esteettistä silmää miellyttäviä ja helpottavat myös ruoan nauttimista.
Unohda kantapalat
Hedelmäsalaatti on herkkua, jonka joukkoon eivät kuulu kantapalat tai hedelmien tummuneet osat. Sopivia paloja leikattaessa on hyvä miettiä sitä, ettei kukaan halua hedelmien kantoja omalle lautaselleen.
Mausta sitruunalla
Tänä päivänä moni maustaa salaatin, mutta harva tulee ajatelleeksi, että myös hedelmäsalaatin voi maustaa. Kirpsakka sitruuna sopii makunsa puolesta erityisen hyvin hedelmäsalaatteihin. Sitruuna estää myös useita hedelmiä tummumasta.
Älä unohda yrttejä
Moni sysää yrtit sivuun ruoka-annoksistaan, mutta esimerkiksi hedelmäsalaattiin erityisen hyvin sopivaa minttua voi sekoittaa rohkeasti salaatin joukkoon. Erityisen hyvin minttu sopii melonin, marjojen ja sitruunan kanssa.
Sokeroi raa'at marjat
Silloin tällöin esimerkiksi mansikat saattavat tuottaa pettymyksen makunsa ja koostumuksensa vuoksi. Sokeroimalla marjat kidesokerilla voi niiden maun ja koostumuksen pelastaa helposti. Kidesokerin rakeiden suhteen ei kannata olla huolissaan, sillä kiteet katoavat kosteasta salaatista nopeasti.
Mausta kermavaahdolla tai jogurtilla
Kermavaahto tai luonnonjogurtti tuo hedelmäsalaattiin kermaista makua. Kannattaa pitää mielessä, että jo ruokalusikallinen vaahtoa annosta kohden riittää täydentämään hedelmäsalaatin makuja.
Osittainen lähde: Popsugar
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa