10 ruokaa, jotka tulisikin säilyttää jääkaapissa – olisitko arvannut?
Maitotuotteet, lihat ja kalat kuuluvat automaattisesti jääkaappiin, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että myös esimerkiksi tortillat ja pähkinät olisi hyvä säilyttää kylmässä?
Eat right -sivusto listasi kymmenen yllättävää ruokaa, jotka tulisi oikeasti säilyttää jääkaapissa.
1. Tortillat
Avattu tortillapaketti voi mennä pilalle huoneenlämmössä, joten se on parasta laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän käyttöä.
2. Salami
Kestomakkaroihin tulee yleensä vähemmän bakteereita kuin muihin lihatuotteisiin, mutta tästä huolimatta salami tulisi säilyttää kylmässä.
3. Banaanit
Vihreät banaanit kypsyvät nopeasti huoneenlämmössä, mutta ongelma on, että banaani jatkaa nopeasti kypsymistään ylikypsäksi asti. Jääkaapissa banaani säilyy käyttökelpoisena pidempään.
4. Pähkinät
Pähkinöiden rasvat härskiintyvät nopeasti. Jääkaappisäilytys ehkäisee härskiintymistä, joten pähkinäpussi kannattaa pistää kylmään.
5. Vaahterasiirappi
Vaahterasiirappi ei säily kauaa vaan tulee käyttää melko nopeasti. Jääkaappi on sille paras paikka.
6. Kuivatut hedelmät
Kuivatuissa hedelmissä on vähemmän kosteutta kuin tuoreissa, mikä auttaa hedelmiä säilymään pidempään. Jotta kuivatut hedelmät pysyisivät kuitenkin mahdollisimman raikkaina, kannattaa ne säilyttää kylmässä.
7. Ketsuppi
Ravintoloissa avattuja ketsuppipullossa säilytetään usein huoneenlämmössä, mutta se ei tarkoita, että niin kannattaisi tehdä. Avattu ketsuppi kuuluu säilyttää jääkaapissa.
8. Tuore maissi
Tuore maissi menettää makeuttaan huoneenlämmössä. Siksi maissintähkät on hvyä pistää kylmään, ellet sitten aio valmistaa niitä heti ruoaksi.
9. Suklaakastike
Avatut suklaakastikkeet kuuluvat myös jääkaappiin.
10. Piirakat
Kun leivonnassa on käytetty kananmunaa, kannattaa valmis piirakka säilyttää jääkaapissa.
Lähde: Eatright
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti