10 ruokaa, jotka tulisikin säilyttää jääkaapissa – olisitko arvannut?

tortillat
Avattu tortillalettupaketti kannattaa siirtää jääkaappiin. Shutterstock

Maitotuotteet, lihat ja kalat kuuluvat automaattisesti jääkaappiin, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että myös esimerkiksi tortillat ja pähkinät olisi hyvä säilyttää kylmässä?

Eat right -sivusto listasi kymmenen yllättävää ruokaa, jotka tulisi oikeasti säilyttää jääkaapissa. 

1. Tortillat

Avattu tortillapaketti voi mennä pilalle huoneenlämmössä, joten se on parasta laittaa jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän käyttöä. 

2. Salami

Kestomakkaroihin tulee yleensä vähemmän bakteereita kuin muihin lihatuotteisiin, mutta tästä huolimatta salami tulisi säilyttää kylmässä. 

3. Banaanit

Vihreät banaanit kypsyvät nopeasti huoneenlämmössä, mutta ongelma on, että banaani jatkaa nopeasti kypsymistään ylikypsäksi asti. Jääkaapissa banaani säilyy käyttökelpoisena pidempään. 

4. Pähkinät

Pähkinöiden rasvat härskiintyvät nopeasti. Jääkaappisäilytys ehkäisee härskiintymistä, joten pähkinäpussi kannattaa pistää kylmään. 

5. Vaahterasiirappi

Vaahterasiirappi ei säily kauaa vaan tulee käyttää melko nopeasti. Jääkaappi on sille paras paikka. 

6. Kuivatut hedelmät

Kuivatuissa hedelmissä on vähemmän kosteutta kuin tuoreissa, mikä auttaa hedelmiä säilymään pidempään. Jotta kuivatut hedelmät pysyisivät kuitenkin mahdollisimman raikkaina, kannattaa ne säilyttää kylmässä. 

7. Ketsuppi

Ravintoloissa avattuja ketsuppipullossa säilytetään usein huoneenlämmössä, mutta se ei tarkoita, että niin kannattaisi tehdä. Avattu ketsuppi kuuluu säilyttää jääkaapissa. 

8. Tuore maissi

Tuore maissi menettää makeuttaan huoneenlämmössä. Siksi maissintähkät on hvyä pistää kylmään, ellet sitten aio valmistaa niitä heti ruoaksi. 

9. Suklaakastike

Avatut suklaakastikkeet kuuluvat myös jääkaappiin. 

10. Piirakat

Kun leivonnassa on käytetty kananmunaa, kannattaa valmis piirakka säilyttää jääkaapissa. 

Lähde: Eatright

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.