Zimbabwessa menehtyneiden suomalaisten matka puhuttaa: ”Mistään salametsästysmatkasta ei ole ollut kyse” – turmakoneen pilotilla metsästysyritys

1:25

Zimbabwessa menehtyneet suomalaiset yritysjohtajat harrastivat metsästystä myös kotimaassa ja olivat turisti- ja metsästysmatkalla Zimbabwessa. Viralliset matkanjärjestäjät järjestävät metsästysmatkoja eikä kyse ollut salametsästysmatkoista.

Zimbabwen lentoturmassa menehtyneet suomalaiset Lassila&Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää, UPM:n liiketoiminnanjohtaja Heikki Vappula, asianajotoimiston osakas ja IT-yrityksen johtaja olivat Zimbabwessa vapaa-ajan turisti- ja metsästysmatkalla.

Matkan tarkoitus on puhuttanut paljon sosiaalisessa mediassa. 

– Sen voin vahvistaa, että mistään salametsästysmatkasta ei ollut kysymys, kertoo Lassila & Tikanojan yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen.

– Viralliset matkanjärjestäjät järjestävät tällaisia matkoja.

Turmakoneen pilotilla metsästysyritys

Neljän suomalaisen yritysjohtajan pilottina toimi paikallinen Barry Style, joka on osakas Buffalo Range Safaris -nimisessä metsästyssafareita järjestävässä yrityksessä.

Yritys mainostaa metsästysmatkoja Facebook-sivuillaan. Viiden päivän metsästysmatka maksaa 400 dollaria päivältä.

Menehtyneet suomalaiset olivat matkalla safarilta Victorian putouksille, kun lentoturma sattui.

Zimbabwelaismediat uutisoivat perjantaina neljän mahdollisesti Suomen kansalaisen menehtymisestä Zimbabwessa. Viranomaiset vahvistivat tiedon tänään illalla. 

Barry Stylen metsästysyrityksestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja