Zelenskyin neuvonantaja: Prigozhin nöyryytti Putinia

Wagner-pomo osoitti samalla, ettei Venäjän hallinnolla ole enää yksinoikeutta väkivaltaan, sanoo Myhailo Podoljak.

Palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin nöyryytti kapinallaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, arvioi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak.

Twitterissä kommentoineen Podoljakin mukaan Prigozhin osoitti samalla, ettei Venäjän hallinnolla ole enää yksinoikeutta väkivaltaan.

Perjantaina Venäjän sotilasjohtoa kaatamaan ja Moskovaa kohti marssimaan lähtenyt Prigozhin ilmoitti myöhään lauantai-iltana vetävänsä joukkonsa takaisin. Kreml puolestaan kertoi Prigozhinin siirtyvän Valko-Venäjälle ja välttävän rikossyytteet kapinan lietsonnasta.

Venäjä väitti, ettei Prigozhinin lyhykäiseksi jääneellä kapinalla ollut vaikutusta sen sotatoimiin Ukrainassa. Vastahyökkäystään toteuttavan Ukrainan mukaan naapurimaan levottomuudet tarjosivat kuitenkin "mahdollisuuksien ikkunan".

Ukraina aloitti uusia hyökkäyksiä

Ukraina ilmoitti lauantai-iltana, että se on aloittanut useita uusia hyökkäyksiä venäläisiä joukkoja vastaan itärintamalla Donbasin alueella. Ukraina on myös saanut vallattua takaisin alueita miehittäjiltä, kertoi varapuolustusministeri Hanna Maljar, jonka mukaan edistystä on tapahtunut "joka suuntaan".

Maljarin mukaan Ukrainan joukot olivat hyökänneet Venäjän linjoihin esimerkiksi lähellä Bahmutin, Kurdjumivkan ja Orihovo-Vasylivkan kaupunkeja.

Presidentti Zelenskyi sanoi lauantain tapahtumien osoittavan, että "Kremlin mies" on peloissaan.

– Tänään näimme, että Venäjän pomot eivät hallitse mitään. Täysi kaaos. Tänään kaikki venäläiset roistot, palkkasotilaat ja oligarkit saivat nähdä, miten helppoa on vallata venäläisiä kaupunkeja, Zelenskyi sanoi.

Suomalaisasiantuntija: Prigozhinille saatettu luvata muutoksia Venäjän sotilasjohdossa 7:13
Suomalaisasiantuntija: Prigozhinille saatettu luvata muutoksia Venäjän sotilasjohdossa.

Lue myös:

    Uusimmat