Zelenskyin neuvonantaja: Ei ole mitään järkeä, että Ukraina olisi Moskovan iskun takana

Onko Moskovan konsertti-iskulla yhteyttä Ukrainan sotaan? 1:37
Onko Moskovan konsertti-iskulla yhteyttä Ukrainan sotaan?

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podoljakin mukaan Ukrainalla ei ole mitään tekemistä Moskovan ampumistapauksen kanssa.

– Siinä ei olisi mitään järkeä, Podoljak kirjoittaa.

Neuvonantaja muistuttaa, että yli kaksi vuotta jatkunut Ukrainan ja Venäjän sota tullaan ratkaisemaan taistelukentällä, vain sotilaallisten päätösten sekä aseiden määrän ja laadun perusteella.

Podoljak muistuttaa, ettei Ukraina ole käyttänyt terroritekoja aiemminkaan, mutta sen sijaan Venäjä on. Podoljakin mukaan Venäjällä on historiassaan useita tapauksia, joissa se on hyökännyt omia kansalaisiaan kohtaan, etenkin niitä kansanosia, jotka ovat olleet vastahakoisia Venäjän johtoa kohtaan.

Kolmanneksi Podoljak kertoo, että useat länsimaiden lähetystöt varoittivat jo viikkoja aiemmin, että Moskovaa uhkaa ääriryhmien isku, etenkin konserttisaleihin tai muihin julkisiin kokoontumisiin.

– Yhteenvetona: Moskovan esikaupunkialueen tapahtumat tulevat lisäämään Venäjän armeijapropagandaa, kiihdyttämään liikekannallepanoa ja lopulta laajentamaan sotaa – sekä oikeuttamaan kansanmurhan kaltaiset iskut Ukrainan siviileihin, Podoljak tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat