Zelenskyi uhkaa: Neuvottelut Venäjän kanssa päättyvät, jos viimeiset ukrainalaissotilaat tapetaan Mariupolissa

Ukrainan poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista 1:36
MTV Ukrainassa: Poliisi kerää todisteita Venäjän armeijan tekemistä raiskauksista

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että viimeisten ukrainalaisten joukkojen eliminointi viikkoja piiritetyssä Mariupolin satamakaupungissa lopettaisi neuvottelut Venäjän kanssa.

– Silloin joudumme umpikujaan, koska me emme neuvottele alueestamme tai ihmisistämme, hän sanoo.

Tänään Venäjä kertoi saaneensa haltuun toisen Mariupolin valtavista terästehtaista. Reutersin paikalla käynyt toimittaja sanoi, ettei tehdasalueella ollut merkkejä ukrainalaisjoukoista.

Nyt uskotaan, että ukrainalaisjoukot ovat pääosin Azovstalin jättimäisen tehtaan piiloissa.

Zelenskyin mukaan neuvotteluja kuitenkin käydään avun saamiseksi Mariupolin sotilaille, mutta Venäjä vaatii joukkojen antautumista.

– Tilanne Mariupolissa on todella vaikea. Meidän armeijamme on jumissa, haavoittuneet ovat jumissa. Siellä on humanitaarinen kriisi: ei ruokaa, ei vettä, ei lääkkeitä. Joka tapauksessa he puolustavat itseään.

Zelenskyin mukaan neuvotteluja avun saamisesta Mariupoliin käydään eri tasoilla.

Zelenskyi sanoo myös, että Mariupolissa on myös ongelmallista se, kuinka paljon ihmisiä on kadonnut. Zelenskyin mukaan Venäjä on vienyt ihmisiä pois kaupungista.

Ukrainan presidentti vaati myös länneltä raskaampia aseita, jotta viikkoja piiritetyn kaupungin tilannetta voitaisiin helpottaa. Hän myös vaatii välitöntä tulitaukoa kaupunkiin.

Lue myös:

    Uusimmat