Zelenskyi peräänkuuluttaa Ukrainalle samanlaista yhtenäisyyttä kuin mitä Israelille on osoitettu

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vedonnut maan liittolaisiin, että ne osoittaisivat Ukrainaa kohtaan samanlaista yhtenäisyyttä kuin mitä Israel on saanut osakseen.

Israel sanoi aiemmin torjuneensa Iranin viikonloppuisen ilmahyökkäyksen läntisten liittolaistensa tuella. Ukraina on edeltävien kuukausien aikana vaatinut länneltä enenevässä määrin muun muassa juuri ilmatorjuntakalustoa.

Lännen tuki Ukrainalle on horjunut viime kuukausina, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa sotilasapupaketti on jumittanut kongressissa jo kuukausia. Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää pitkään kongressissa jumittaneesta Ukrainan tukeen liittyvästä lakipaketista tällä viikolla, republikaanijohtaja Mike Johnson sanoi maanantaina.

Zelenskyi kiitti ilmatorjunta-avusta niitä länsiliittolaisia, jotka ovat auttaneet Ukrainaa. Zelenskyi kuitenkin totesi Telegram-viestissään, että "Venäjän hyökkäysten voima vaatii laajempaa yhtenäisyyttä."

– Israelia puolustaessaan vapaa maailma on osoittanut, että tällainen yhtenäisyys ei ole ainoastaan mahdollista, mutta samaan aikaan sataprosenttisesti vaikuttavaa, Zelenskyi jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat