Zelenskyi on valmis neuvottelemaan Putinin kanssa ja tulemaan Venäjän vaatimuksissa vastaan: "Mutta meidän on saatava lujat turvatakuut"

Zelenskyi julkaisi videon presidentin kansliasta ensimmäistä kertaa Venäjän hyökkäyksen alettua:"En ole piilossa" 2:16
Zelenskyi julkaisi 8. maaliskuuta videon presidentin kansliasta ensimmäistä kertaa Venäjän hyökkäyksen alettua: "En ole piilossa"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on valmis neuvottelemaan suoraan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, presidentinkanslian päällikkö Igor Zhovka kertoi uutiskanava CNN:lle.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Turkin Antalyassa pidetyt neuvottelut maiden ulkoministerien kanssa eivät ole liennyttäneet sotatoimia. Zhovka pitää hyvänä tapaamista, mutta muistuttaa, että päätös sodan lopettamisesta, tulitauosta ja joukkojen vetämisestä Venäjältä on yhden miehen takana, ja se mies ei ole ulkoministeri Sergei Lavrov, vaan Putin.

Mutta mitä annettavaa Zelenskyillä olisi Putinille? Venäjän presidentin ehdoista Ukraina olisi valmis joustamaan puolustusliitto Natoon liittymisestä, ”jos Nato-maat eivät ole valmiita hyväksymään Ukrainaa”.

– Mutta samalla meidän on saatava lujat turvatakuut, ettei näitä kauheita sotia ja hirveää väkivaltaa tapahtuisi tulevaisuudessa, Zhovka paaluttaa.

Zhovkan mukaan Ukraina haluaa työskennellä Putinin ja muiden naapuriensa kanssa Euroopan turvallisuusjärjestelmän uudistämiseksi.

– Ukrainan kansa ansaitsee tulla Euroopan jäseneksi. Ukraina taistelee tällä hetkellä koko Euroopan turvallisuuden puolesta, joten miten Ranskan presidentti (Emmanuel) Macron voi puhua näistä asioista ilman Zelenskyiä ja ilman Ukrainaa EU:ssa, Zhovka kysyi.

Lue myös:

    Uusimmat