Mainos

Äiti: Ystävät hylkäsivät sairauden takia – Thaimaassa kadonneesta Lassesta ei vieläkään havaintoja

Thaimaassa kadonneen Lasse Saarelan äiti Rita Palonen ei ole vieläkään kuullut pojastaan mitään.

Saarelan piti lentää suoraan kotiinsa Ouluun tammikuun 23. päivä. Jostain syystä hän ei kuitenkaan koskaan noussut koneeseen.

Katoamisen jälkeen Saarelasta on tehty vahvistamattomia havaintoja, mutta Palonen ihmettelee niitä.

– Jotkut ovat sanoneet nähneensä Lassen Pattayalla, mutta havaintoihin on vaikea uskoa. Sanoin Lasselle, että mene Pattayalle, jossa on muitakin suomalaisia, mutta hän ei missään nimessä halunnut sinne, Palonen sanoo. 

Palosen mukaan hänen poikansa on tottunut Thaimaan-kävijä. Ennen katoamistaan hän oli viettänyt aikaansa pääosin maan pääkaupungissa Bangkokissa.

– Lasse oli varovainen ja tiesi Bangkokin katujen vaarat. Hän itse sanoi välttävänsä tiettyjä alueita, enkä usko hänen tahallaan hakeutuneen turvattomaksi tietämilleen alueille.

Saarelalla todettiin kolme vuotta sitten tulehdusperäinen aivosairaus, mikä vaikutti hänen elämäänsä paljon.

– Lasse sanoi viime syksynä, että kaverit ovat hylänneet hänet sairauden takia. Aikaisemmin hän oli hyvin seurallinen, mutta viime aikoina hänellä ei ole enää ollut juurikaan ystäviä. Sairautensa takia hän on työkyvyttömyyseläkkeellä.

Saarelan matkatavarat varastettiin Thaimaassa jo joulukuussa. Myös hänen lääkkeensä katosivat samalla. Lääkärin mukaan hän olisi kuitenkin selviytynyt ilman niitä suunniteltuun kotiintuloonsa asti. Viime viikolla Saarelalla olisi ollut lääkäriaika Suomessa.

Palonen on ollut yhteydessä konsulaattiin Thaimaassa. Mitään tietoa hänen pojastaan ei ole.

– Konsulaatista sanottiin, että he ovat olleet poliisin yhteydessä. Poliisikaan ei kuitenkaan voi tehdä juuri mitään. Kuvat Lassesta ovat levinneet Facebookin kautta. Ainoa toivomme on, että joku tunnistaisi hänet ja sanoisi nähneensä jossakin varmasti.

Saarela on noin 187 senttiä pitkä. Hänen oikeassa olkavarressaan on kyynärpäähän ulottuva punamusta lohikäärmetatuointi.

Havainnot Saarelasta pyydetään ilmoittamaan poliisille tai Suomen konsulaattiin.

*Lisäys 12.2. klo 19.25: Jutun julkaisemisen jälkeen MTV Uutiset on saanut useita vinkkejä keskustelupalstoista, joissa sanotaan, että Saarela on nähty ravintoloissa Pattayalla. MTV Uutiset ei pystynyt vahvistamaan tietoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.