Mainos

Ystävä muistelee Herkku Hernesniemeä: Aina pienen ihmisen asialla

Kun Herkku Hernesniemestä ei kuulunut mitään lauantaisen iltapäivän jälkeen, ystävät alkoivat huolestua. Mies päivitti Facebookiaan usein, mutta nyt viimeinen päivitys oli tehty lauantaina ennen puolta kahta.

Kun Hernesniemi ei ilmestynyt totuttuun tapaan myöskään Nokian Pyryn jääkiekko-otteluun, alettiin sielläkin huolestua. Mies kävi otteluissa lähes poikkeuksetta. Herkku Hernesniemi oli Nokian kaupunginvaltuutettu ja kommunistien edustaja.

Eilen kaupunginhallituksen puheenjohtaja soitti huolestuneena Herkun pitkäaikaiselle ystävälle ja puoluetoverille Eero Saloselle. Salonen lähti käymään Hernesniemen kotona, mutta kukaan ei tullut avaamaan. Lopulta hän soitti hätäkeskukseen, ja poliisin kanssa he odottivat isännöitsijää avaamaan ovia.

– Sieltä hänet sitten löydettiin, Salonen toteaa surullisena.

"Herkku päivysti huoltoasemalla"

Salonen on haastattelun aikaan juuri ystävänsä luona kahvikupillisen ääressä muistelemassa Herkkua – miestä, jonka tunsi Nokialla lähes jokainen. Hernesniemen Facebook-seinänsä täyttyy surunvalitteluista. ”Hyvää matkaa. Hieno mies meni” kirjoittaa moni.

Hernesniemellä oli tapana kirjoittaa Facebookiin, että hän on tavattavissa nokialaisella ABC-huoltoasemalla. ”Olen siellä, tervetuloa”, hän kutsui tuttuja ja tuntemattomia kahviseurakseen.

– Hän melkein päivysti huoltoasemalla, ehti aina jutella. Monissa vaalimainoksissaankin hän kertoi olevansa pienen ihmisen asialla. Vähempi- ja huonompiosaisten puolustaja, tästä on Nokialla valtavasti näyttöä, Salonen kertoo.

Ystävän mukaan Hernesniemi oli kotoaan saanut työläisperheen kasvatuksen. Työväen Urheiluliitto (TUL) oli hänelle rakas, ja urheiluseura Nokian Pyry lähellä sydäntä. Viime kesänäkin mies oli kokonaisen viikon yövahtina Pyryn leirillä. 

– Juuri kuukausi sitten vietimme hänen 60-vuotisjuhliaan. Tarjosimme kuntalaisille kahvit, varmaan meni kahvia ja pullaa kolmen-neljänsadan ihmisen edestä.

Herkku Hernesniemi syntyi syyskuussa 1955. Hän muutti nimensä Mauri Tapio Hernesniemi virallisesti Herkku Hernesniemeksi aikuisiällä. Hänellä on kaksi veljeä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.