Mainos

Yritti auttaa aknesta kärsiviä meikkivinkeillä – kuvankaunista naista kutsuttiin "suohirviöksi"

Ylipoistossa opiskelevaa naista tituleerattiin aknen takia friikiksi ja kauhuelokuvista tutuksi.

Radka Kovacovalla, 21, on akne. Nuori nainen halusi jakaa muille tietämystään meikkaamisesta, mutta yllättäen nettikansa ei innostunut hyväntahtoisista ohjeista, kertoo Daily Mail.

Ylipoistossa opiskelevaa Kovacovaa tituleerattiin friikiksi ja kauhuelokuvista tutuksi. Lisäksi hänestä käytettiin nimitystä "swamp creature", vapaasti suomennettuna siis suohirviö.

– Pudotin painoa viime vuonna, ja kasvoihin kehittyi akne. Se ei haittaa minua, tiedän, että se on normaalia, ja tulen kasvamaan siitä ulos. Ajattelin ladata (nettiin) hieman videoita näyttääkseni muille tytöille, miten akne peitetään ja miten yskänrokko peitetään turvallisesti, Kovacova kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Tuntien sisällä videon lataamisesta Kovacova alkoi saada törkeitä kommentteja. Viestit tihkuivat kaksinaismoralismia: yhtäällä meikkaaja oli kommentoijien mielestä ruma, mutta meikattuna hän ”aiheutti miehille luottamusongelmia”. Kovacovaa syytettiin ihon kunnon vuoksi jopa narkomaaniksi.

– Aluksi olin shokissa, mutta onnekseni minulla on paljon minua tukevia ystäviä, jotka auttoivat pääsemään yli julmista kommenteista. Olen helpottunut siitä, ettei äitini osaa lukea englantia, koska tiedän, että hän olisi hermostunut paljon enemmän, alun perin Slovakiasta kotoisin oleva Kovacova kuvaa.

Hän haluaa rohkaista muita aknen kanssa kamppailevia.

– Aknea ei tarvitse hävetä ja olen intohimoinen sen suhteen, että näytän muille tytöille, että hekin voivat tuntea olonsa kauniiksi. Rakastan luoda erilaisia lookeja meikillä, mutta uskallan yhtä hyvän kulkea ”paljain kasvoin”. En häpeä lainkaan. On hyvin surullista, että tuntemattomat ihmiset kokevat tarvetta jättää ilkeitä kommentteja.

Ilkeisiin kommentteihin hän vastaa iloisesti, usein myös kehumalla kommentoijaa ja tämän kuvia kauniiksi.

– En vihaa ihmisiä, jotka ovat minulle julmia. Tiedän, että suurin osa netin trolleista kommentoi tylsyyden vuoksi, eikä heillä ole parempaakaan tekemistä. En kosta. Sen sijaan olen kiltti heille. Se on hauskaa, he eivät koskaan tiedä, miten reagoida. Suurimman osan ajasta he ovat kilttejä takaisin, ja jopa seuraavat tiliäni, Kovacova sanoo.

– Siinä näkee, että hyvänä ihmisenä tekee suuremman vaikutuksen kuin ilkeilyllä, ja tätä haluan kannustaa muissa tytöissä.

***

2:26

6:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.