Yrittäjien tyytyväisyys hallituspohjaan ja Riikka Purraan huipussaan – nämä yrittäjäryhmät vähiten tyytyväisiä

Hallitus kävi läpi säästötarvetta – Riikka Purra: "Teemme kaikkemme" 2:58
Katso myös: Hallitus kävi läpi säästötarvetta – Riikka Purra: "Teemme kaikkemme"

Yrittäjistä 60 prosenttia on tyytyväisiä hallitusohjelmaan. Tyytyväisimpiä olivat yli kymmenen henkilöä työllistävät ja teollisuudessa toimivat yrittäjät.

Suomen Yrittäjien helmikuun gallupin mukaan 64 prosenttia yrittäjistä on tyytyväisiä nykyiseen hallituspohjaan.

Gallupin mukaan 60 prosenttia yrittäjistä on tyytyväisiä hallitusohjelmaan ja 58 prosenttia hallituksen toimintaan. Tyytyväisimpiä olivat yli kymmenen henkilöä työllistävät ja teollisuudessa toimivat yrittäjät.

Hallituspohjaan tyytymättömiä oli 26 prosenttia vastanneista ja hallituksen toimintaan tyytymättömiä 32 prosenttia yrittäjistä. Vähiten tyytyväisiä ovat naisyrittäjät, nuoret yrittäjät ja yksinyrittäjät.

– Yrittäjät näkevät laajalti, että hallitus yrittää tehdä uudistuksia, jotka helpottavat yritysten ja yrittäjien mahdollisuuksia toimia, työllistää ja kasvaa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Pentikäisen mukaan yrittäjät kokevat etulinjassa Suomen talouselämän haasteet.

– Hallitus yrittää nyt uudistuksia, jotka tuovat talouteen dynamiikkaa ilman, että nykyinen työelämän perusturva vaarantuu, Pentikäinen sanoo.

Myös Orpo herättää tyytyväisyyttä

Helmikuun gallupissa kysyttiin myös tyytyväisyyttä hallituksen ministereihin ja oppositioon.

Pääministeri Petteri Orpoon (kok.) on tyytyväisiä 58 prosenttia vastaajista ja valtiovarainministeri Riikka Purraan (ps.) 55 prosenttia vastaajista. Yrittäjien luottamus hallitusta ja ministereitä kohtaan on vahvistunut marraskuun jälkeen, jolloin asiaa kysyttiin edellisen kerran. Eniten on vahvistunut tyytyväisyys hallituspohjaa ja Riikka Purraa kohtaan. Molemmat ovat nousseet viisi prosenttiyksikköä. Tyytyväisyys on nyt korkeimmillaan tehdyissä mittauksissa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmaniin ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikkoon oli tyytyväisiä 11 prosenttia yrittäjistä.

Verianilla teetettyyn tutkimukseen vastasi reilut 1 300 pienten ja keskisuurten yritysten edustajaa. Kysely tehtiin helmikuun alkupuolella. Tutkimustulosten luottamusväli on 2,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat