Yrittäjät ottaa kantaa paikallisen sopimisen kompromissiesitykseen vasta ensi viikolla

Hallitukselta kompromissiesitys paikallisen sopimisen tulkinnoista 2:07

Suomen Yrittäjät ei vielä ottanut kantaa hallituksen kompromissiesitykseen paikallisen sopimisen tulkinnoista. MTV Uutisten tietojen mukaan esityksessä on, että järjestäytymättömän työnantajan kanssa neuvottelevan luottamusmiehen pitäisi kuulua liittoon, mutta hän ei olisi liiton ohjauksessa, eikä hänellä olisi esimerkiksi kanneoikeutta.

Yrittäjäjärjestö ottaa kantaa hallituksen kompromissiesitykseen ensi viikolla kun selviää, kuinka laajasti paikalliseen sopimiseen tarvitaan luottamusmiestä, jollaista ei kaikissa yrityksissä nyt ole. Kilpailukykysopimuksen liittokohtaiset soveltamisneuvottelut ovat päättymässä ensi viikolla kuun vaihteessa.

– Nythän kaikki ovat vakuuttaneet meille, että paikallista sopimista edistetään, mutta me emme vielä tiedä, kun emme ole siellä neuvottelupöydässä, että mitä siellä todellisuudessa tapahtuu, sanoo Suomen Yrittäjien tuore toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Pentikäisen mukaan on mahdollista, että Suomen Yrittäjät jää paikallisen sopimisen ratkaisusta osittain pois. Hallituksen kompromissiesitystä käsiteltiin tänään iltapäivällä kolmikantaisessa työryhmässä, ja muille se kelpaa.

Lue myös:

    Uusimmat