Yököttävä yllätys! Liikkuva kyhmy naisen kasvoissa olikin ihon alle pesiytynyt mato

1:40

Loismato pesii ihmisessä tavallisesti "vahingossa". Loinen aiheuttaa ihoon paiseita, jotka voivat vaihtaa paikkaa.

Yllä olevalla videolla mies autoilee seuranaan 3000 mehiläistä.

32-vuotiaan venäläisnaisen huomattua vasemman silmänsä alapuolella pienen kyhmyn, hän teki varsin tavallisen teon: otti paiseesta selfien. Yksittäinen omakuva muuttui kuitenkin kuvien sarjaksi, kun kyhmy mystisesti liikkui ympäri naisen kasvoja.

The New England Journal of Medicine -lehden julkaisemassa kuvasarjassa näkyy, miten kyhmy siirtyi silmän alta silmän yläpuolelle ja siitä ylähuuleen. Kävi ilmi, että liikkeen takana oli ihon alle pesiytynyt loismato.

Tavallisesti Dirofilaria repens -loinen leviää hyttysten välityksellä eläimestä toiseen. Tyypillisiä loismadon kantajia ovat koirat, kissat, ketut ja muut villieläimet. Ihmiset päätyvät näiden loisten isänniksi ”vahingossa”. Ihmisessä Dirofilaria repens kun ei pysty lisääntymään.

Lukuisia tartuntoja Venäjällä ja Ukrainassa 

Venäläisnainen kertoo, että oli ennen loismadon aiheuttamien kyhmyjen ilmenemistä matkannut Moskovan ulkopuolella. Hän oli altistunut matkallaan lukuisille hyttysenpuremille.

Live Science -sivuston mukaan kyseinen loismato on pesiytynyt Venäjän ja Ukrainan alueella yli 4000 ihmiseen reilun kymmenen vuoden aikana.

Ihmisen ihon alla möyrivä loismato tulee tavalliseksi huomatuksi ihoon nousseiden – ja joskus liikkuvien – paiseiden myötä. Osa potilaista on kertonut tuntevansa kuin heidän ihon alla madeltaisiin.

Loinen on helppo poistaa

Vaikka ihon alla elelevä loismato kuulostaa kammottavalta, on sen hoito suhteellisen yksinkertaista. Leikkauksella mato on mahdollista poistaa ihon alta.

Leikkaus suoritettiin myös venäläisnaisen kohdalla. Nyt hän on täysin parantunut karmivasta yllätyksestään.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja