Yllätyspaluu! Suomi-hiphopin takavuosien jätit Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö yhdessä lavalle

Elastisen ja Iso H:n muodostama Fintelligens sekä Uniikin, Andun ja Tasiksen muodostama Kapasiteettiyksikkö esiintyvät kesällä yhdessä Lahden Summer Upissa, Vuokatin Pipefestissä sekä Tampereen Blockfestissä.

Tampereella 17.–18. elokuuta juhlittavassa Blockfestissä juhlitaan myös Rähinä Records -levy-yhtiön 20-vuotista olemassaoloa. Yhtiön alkuaikojen kaksi suurinta nimeä, Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö nousevat lavalle Blockfestissä, kerrotaan tiedotteessa.

Elastisen ja Iso H:n perustama Fintelligens on julkaissut kuusi studioalbumia, joista viimeisin Täytyy tuntuu ilmestyi vuonna 2011. Kaksikon suurimpia hittejä ovat muun muassa Kaikki peliinStockholm-Helsinki ja Mikä boogie.

Fintelligens jäi tauolle vuonna 2012. Elastinen ja Iso H esittivät Fintelligens-hittejä kuitenkin Elastisen keikalla Helsingin Hartwall Arenalla syksyllä 2015.

Uniikin, Andun ja Tasiksen muodostama Kapasiteettiyksikön isoimpia hittejä ovat ErobiisiA-ay ja Pakko saada sut. Kapasiteettiyksikkö on keikkaillut viimeksi vuonna 2008.

Fintelligens ja Kapasiteettiyksikkö eivät ole tiedotteen mukaan esiintyneet ikinä yhdessä.

– Show tulee sisältämään paljon biisejä, joita ei ole esitetty vuosiin – ja jopa koskaan. Tästä tulee musiikillisesti todella upea setti, Elastinen eli Kimmo Laiho sanoo tiedotteessa.

Blockfestissä esiintyvät elokuussa Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön lisäksi myös muun muassa Cheek, Nelli Matula sekä yhdysvaltalaiset Travis Scott, Post Malone ja Lil Pump.

Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön yhteisshow nähdään Blockfestin lisäksi Summer Upissa ja kesätapahtumakalenteriin yhden kesän tauon jälkeen palaavassa Pipefestissä.

Elastinen esiintyi uuden lastensairaalan hyväksi järjestetyssä Live Aid -konsertissa kesällä 2015. Katso räppärin haastattelu konsertin yhteydessä artikkelin alussa!

Artikkelia muokattu 14.3.2018 kello 11.16: lisätty tieto Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön yhteiskeikoista Pipefesteilla ja Summer Upissa.

Lue myös:

    Uusimmat