Yllätysnimi komeilee SM-liigan ylivoimaisena jääaikakuninkaana

SM-liigan peliaikatilaston kärkinimi voi olla monelle yllätys. Alkukauden kuormitetuin kenttäpelaaja on Jukureiden puolustaja Miika Koivisto.

Koivisto on huhkinut neljässä ottelussa keskimäärin liki 28 minuuttia – eli melkein puolet varsinaisesta peliajasta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hän on pelaa liki joka toista vaihtoa.

Ero jääaikatilaston kakkoseen, Kärppien kapteeni Lasse Kukkoseen on merkittävä. Koivistoon verrattuna Kukkonen on uurastanut keskimäärin noin kolme minuuttia vähemmän ottelua kohden.

Jukureiden apuvalmentaja Ville Nieminen vakuuttaa MTV Sportin haastattelussa, ettei Koiviston pohkeissa ala väsy painaa, vaikka kuorma olisi samanlainen loppukauden ajan.

– Totta kai hän jaksaa. Tämä meidän juttu tarjoaa hienoja mahdollisuuksia hänellekin, Nieminen toteaa.

Koivisto voi olla monelle tuntematon nimi. Vaasan Sportin kasvatti debytoi SM-liigassa KalPan paidassa kaudella 2012-2013. Kuopiossa Koivisto nousi esiin vahvalla kiekollisella pelillään.

– Hän on hyvä puolustaja. Osaa laittaa kiekkoa liikkeelle ja hoitaa puolustajan tehtävät, Nieminen toteaa.

Koiviston viime kausi Lukossa meni pipariksi jo elokuussa. Hän loukkaantui Champions Hockey Leaguen ottelussa ja leikkaushoitoa vaatinut vamma piti sivussa nelisen kuukautta. Hän kuntoutui kevätkaudelle pelaten runkosarjassa 24 ottelua.

Kesällä kiekollinen puolustaja matkasi päävalmentaja Risto Dufvan ja kuuden muun pelaajan kanssa Raumalta Mikkeliin.

Kolmen ottelun voittoputkessa porhaltava Jukurit vierailee torstai-iltana HIFK:n kotiluolassa.

Lue myös:

    Uusimmat