Yllätyskäänne! Janita Lukkarinen ei joudu oikeuteen – tämän vuoksi syyttäjä peruutti syytteen

Syöpä varjostaa tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen joulua:"Olen ollut jo 524 päivää kuolleena" 11:29
Janita Lukkarinen antoi MTV Uutisille haastattelun juuri ennen kuin joutui saattohoitokotiin. Katso koskettava haastattelu.

Syöpäsairas Janita Lukkarinen saa huokaista helpotuksesta, kun syyttäjä peruutti syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen on ollut saattohoidossa Terhokodissa tämän vuoden alusta asti. Lukkarisen vointi on mennyt viimeisten kuukausien aikana aaltoliikkeittäin ylös ja alas. Lukkarinen on ollut ajoittain myös niin heikossa kunnossa, että hän on joutunut turvautumaan pyörätuoliin.

Lukkariselle lisäharmia on aiheutunut siitä, kun hänet haastettiin oikeuteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kyse oli vuoden takaisesta asiasta. Lukkarisen syytteestä kertoivat sekä Seiska että Iltalehti.

Lukkarinen saa kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä MTV Uutisten selvityksen mukaan hän ei joudu käräjille. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan MTV Uutisille, että syyttäjä on peruuttanut Lukkarista koskevan syytteen. Päätös on tullut 21. huhtikuuta.

Syyttäjä perustelee päätöstään sillä, että asiassa on ilmennyt Lukkarisen henkilökohtaisiin oloihin liittyvä seikka, jonka perusteella syyte olisi voitu jättää nostamatta. Käytännössä kyse lienee Lukkarisen sairaudesta, josta kerrottu myös julkisuudessa näkyvästi.

– Tärkeä yleinen etu ei vaadi asian käsittelyn jatkamista, syyttämättäjättämispäätöksessä kirjoitetaan.

Asian käsittelyä ei tarvitse jatkaa syyttäjän mukaan myöskään sen vuoksi, että tapauksen asianomistajalla ei ole tapaukseen liittyen mitään vaatimuksia. 

Lain mukaan syyttäjä voi jättää syytteen nostamatta muun muassa silloin, jos oikeudenkäyntiä tai mahdollista rangaistusta voitaisiin pitää kohtuuttomina ottaen huomioon epäillyn henkilökohtaiset olot.

Lue myös:

    Uusimmat