Yllätys: HJK kärsi avaustappionsa – huippualulle stoppi kuopiolaiskäsittelyssä

Vaivalloisesti Veikkausliiga-kautensa aloittanut Kuopion Palloseura järjesti yllätyksen nujertamalla Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä 2–1.

HJK sai otteluun huippustartin, kun slovenialaiskärki Filip Valencic maalasi rangaistusalueen rajalta takanurkkaan jo pelin viidennellä minuutilla.

KuPS ei kuitenkaan tästä lamaantunut. Saku Savolainen iski maalinedustalta tasoituksen jo avauspuoliajalla egyptiläisen lainamiehen Abdalla El Saidin vapaapotkun jälkeen.

KuPSin voittomaalin maalasi 79. minuutilla Ilmari Niskanen kolumbialaispuolustaja Luis Carlos Murillon syötöstä takatolpalle.

Hallitseva mestari HJK oli voittanut kaikki Veikkausliiga-kauden kolme aiempaa otteluaan. Edelliskauden hopeajoukkue KuPSilla oli sen sijaan aiemmista peleistään tilillään yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

Muissa päivän otteluissa TPS kukisti turkulaiskamppailussa Interin 2–1, FC Lahti pesi Ilveksen 2–0 ja SJK kukisti Hongan samoin 2–0-lukemin.