Yllättävät siivousniksit: Näitä et tiennyt

Kodin siivousta helpottavat pikkuniksit tekevät arjesta helpompaa. Kokeile!

Kaikki niksit, jotka helpottavat siivousurakkaa, ovat varmasti tervetullut lisä monen ihmisen tietopankkiin. Tässä joitain niksejä, joita et välttämättä tiennyt.

Kylpyhuoneen siivousta helpottava vinkki: Kun siivoat kylpyhuonetta, valuta kylpyammeeseen jonkin verran niin kuumaa vettä kuin mahdollista. Jos kylpyhuoneen lämpötila on 12 astetta normaalilämpötilan yläpuolella, tuplaantuu emäksisten puhdistusaineiden teho. Anna desinfiointiaineiden vaikuttaa vähintään 5–7 minuuttia ja huuhtele aina puhdistusaine pois välttääksesi kerrostumista.

Sälekaihtimet siistiksi: Sälekaihtimet saat helposti pölyistä puhtaaksi kätevällä kikalla. Sekoita ensin yhtä paljon etikkaa ja lämmintä vettä kulhossa. Sujauta käteesi vanha sukka ja kasta se kulhossa. Pyyhi sitten kaihtimet sukalla.

Ensin pölyhuiska, sitten imuri: Kun pyyhit ensin pölyt kaappien päältä ja hyllyiltä ja imuroit vasta sitten, imuri kerää kaiken lattialle leijailleen pölyn sisuksiinsa. 

Keittiösieni mikroon: Jotta tappaisit kaikki bakteerit likaisista keittiösienistäsi, laita ne kahdeksi minuutiksi mikroon ja anna jäähtyä. Huomioi, että metallia sisältäviä keittiösieniä ei saa laittaa mikroon.

Etikka avuksi: Jos et halua puhdistaa kotiasi kemikaaleilla, käänny etikan puoleen. Se tappaa 99 prosenttia bakteereista, 82 prosenttia homeesta ja yli 80 prosenttia viruksista. Voit käyttää sitä yhdessä teepuuöljyn, vetyperoksidin tai ruokasoodan kanssa lisätäksesi sen antibakteerista tehokkuutta.  Vetyperoksidia ja etikkaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa, vaan käyttää erikseen. Älä myöskään käytä etikkaa mikrossa tai uunissa, muuten keittiösi haisee päiväkausia etikalta. Äläkä koskaan sekoita etikkaa valkaisuaineen kanssa.

Lähde: Buzzfeed


Lue myös:

    Uusimmat