Mainos

Yllättävä vinkki lupaa tehdä kasvoistasi vuosia nuoremmat – mutta toimiiko se todella?

Kasvojoogan luvataan kiinteyttävän ihoa ja vilkastuttavan verenkiertoa, mutta sillä voi olla myös negatiiviisia seurauksia. 

Vaikka ikääntyminen on väistämätöntä, moni tekee kaikkensa näyttääkseen ikäistään nuoremmalta. Jos rasvat ja muut kauneustuotteet on jo testattu, nyt tulee kasvojooganakin tunnettu harjoitus, joka lupaa nuorentaa ilmettäsi useammalla vuodella.

Vaikka väitettä ei ole vielä tieteellisesti todistettu, monet naiset vannovat tämän vinkin nimeen.

Tutkimustulokset eivät kerro koko totuutta

Kasvojoogan hyödyistä puhuu myös pieni yhdysvaltalaistutkimus. JAMA Dermatology -julkaisussa esitellyn tuoreen tutkimuksen mukaan säännölliset kasvotreenit saattavat nimittäin olla nuorekkaan ulkonäön salaisuus.

Dermatologi arvioi niiden kuudentoista naisen, jotka olivat harjoittaneet säännöllisesti kasvojaan kahdenkymmenen viikon ajan, iän kaksi vuotta todellisuutta nuoremmaksi. 

Tutkimus on kuitenkin varsin pieni, ja vielä on liian aikaista sanoa, oliko kasvotreeni naisten kohdalla juuri se asia, joka sai naiset näyttämään nuoremmilta. Newyorkilaisen dermatologi Joshua Zeichnerin mukaan on todennäköistä, että kasvotreenejä säännöllisesti tekevät ihmiset ovat myös tavallista kiinnostuneempia ihonsa hoidosta, mikä voi osaltaan selittää tutkimustuloset.

Vaikka kasvojen lihasten harjoittamisella saattaa olla positiivisia vaikutuksia tiettyyn osaan kasvojasi, on olemassa riski, että harjoitukset saattavat lisätä ryppyjen määrää, muistuttaa Icachnin lääketieteen laitoksen apulaisprofessori Gary Goldenberg.

Vaikka kasvolihasten harjoittaminen ei suoranaisesti saisikaan sinua näyttämään nuoremmalta, se vilkastuttaa kasvojesi verenkiertoa ja saa näin ollen kasvosi hehkumaan. 

***

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.