Mainos

Yllättävä tulos: Näin moni suomalainen on harrastanut seksiä julkisella paikalla

1:30

Suomalaisista 13 prosenttia on kokeillut sitomista ja roolileikkejä. Suurin este uusille kokeiluille on suomalaisten mukaan ristiriita omien ja kumppanin toiveiden välillä tai kumppanin puute.

Suomalaisista lähes joka kolmas on kokeillut tuhmien puhumista sekä seksiä julkisella paikalla. Kaukoseksiä on harrastanut 16 prosenttia suomalaisista. Sitomista ja roolileikkejä on kokeillut 13 prosenttia suomalaisista.

– Suomalaiset uskaltavat ennakkoluulottomammin kokeilla uusia tapoja harrastaa seksiä. Tämä kertoo myös siitä, että isompi osa suomalaisista on rohkaistunut puhumaan vapaammin seksiin liittyvistä toiveistaan ja fantasioistaan kumppaninsa kanssa. Sitomisen ja roolileikkien suosion olemme huomanneet myös niihin liittyvien välineiden kysynnässä ja myynnissä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin.

Risteävät toiveet kumppanin kanssa suurin este

Suomalaisista 13 prosenttia haluaisi kokeilla seksiä julkisella paikalla. Vastaajista 12 prosenttia puolestaan haluaisi kokeilla roolileikkejä. Sitomisen kokeileminen on joka kymmenennen suomalaisen toiveissa. Sukupuolten välillä ei ollut suuria eroja kokeiluhalukkuudessa.

Suurimmat esteet kokeiluille olivat:

 • Kumppani ei halua samaa (27 %)
 • Kumppanin puute (27 %)
 • Kokeilua ei kehtaa ehdottaa (24 %)

– Painottaisin tässäkin asiassa keskustelemisen merkitystä. Vaikka kumppani ei haluaisi seksissä samoja asioita, niin keskustelemalla ja yhdessä kokeilemalla löytyy varmasti keinoja piristää seksielämää. Erityisen ilahduttava tulos oli se, että vain neljä prosenttia suomalaisista mainitsee kokeilemisen esteeksi sen, ettei voi puhua seksistä kumppanin kanssa, Lavikainen painottaa.

2:27

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2017. Kyselyyn vastasi 1 005 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava. ​​​​​​​

Lähde: Kaalimato.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.