Mainos

Yllättävä tilanne: pohjoisessa normaalia lämpimämmät järvivedet, etelässä tavanomaista kylmempää

Pohjois-Suomessa saadaan nyt nauttia lämpimistä vesistä. Maan pohjoisosissa pintavesien lämpötilat ovat 1-2 astetta tavanomaisen yläpuolella. Sen sijaan Etelä-Suomessa pintavedet ovat 1-3 astetta tavanomaista kylmempiä.

Esimerkiksi Sodankylän Unarinjärvellä mitattiin tänään pintaveden lämpötilaksi 17,6 astetta ja Inarin Nellimissä 17 astetta. Tuusulanjärven lämpötila oli tänään 17,4 astetta. Lammin Pääjärven lämpötilaksi mitattiin 17 astetta. Joensuun Pyhäselällä pintaveden lämpötila oli jo 19,8 astetta.

Täältä voit katsoa tuoreet tiedot järvien pintalämpötiloista. Tänne puolestaan voit ilmoittaa lämpötilatietoja ja tarkastella muiden ilmoittamia lämpötiloja.

Säätila vaikuttaa nopeasti järviin 

Maan etelä- ja keskiosassa pintaveden lämpötilat ovat enimmäkseen 16-20 astetta, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 17-19 astetta sekä Lapissa 8-17 astetta.

Meriveden pintalämpötila on Pohjanlahdella noin 10-16 astetta, Ahvenanmerellä 16-18 astetta ja Suomenlahdella 14-18 astetta. Itäisimmällä Suomenlahdella meriveden lämpötila on jopa 20 astetta.

Säätilanne ei vaikuta yhtä nopeasti meriveden lämpötilaan kuin järviin.

Ennuste järvien pintaveden lämpötilan muutoksista lähiaikoina löytyy täältä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.