Yllättävä käänne: Edes Volkswagenilla ei uskota dieselin kuolemaan – "Ei syytä olla ostamatta"

Syyskuussa 2015 paljastunut päästöskandaali on kiihdyttänyt dieselmoottoreiden kuolemaa. Teknologialle on löytynyt puolestapuhujia kohun jälkeenkin, mutta tuskinpa kukaan olisi uskonut, että myös Volkswagenilla jaksetaan yhä uskoa dieselautojen tulevaisuuteen.

Muun muassa Volvo, Toyota ja Fiat Chrysler -konserni ovat ilmoittaneet lopettavansa dieselkäyttöisten autojen valmistuksen tai ainakin rajoittavan sitä rankalla kädellä. 

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Matthias Müller hätkähdytti median edustajia Geneven autonäyttelyssä pitämässään puheessa, jossa hän puolusti dieselkäyttöisiä autoja.

– Dieselautoja odottaa uudelleensyntyminen ei-niin-kaukaisessa tulevaisuudessa, kun niillä ajaneet ihmiset ymmärtävät niiden mukavuuden, Müller kertoi.

– Siinä vaiheessa, kun dieselautojen ympäristöystävällisyys vahvistuu ihmisten mielissä, ei ole syytä olla ostamatta niitä, hän jatkoi.

Dieselhuijauksesta kymmenien miljardien lasku

Müllerin kommentit ovat varsin rohkeita siinäkin mielessä, että Volkswagen on joutunut pistämään sivuun noin 25 miljardia euroa kattaakseen päästöhuijausautojen korjaukset sekä niitä ostaneille asiakkaille maksettavat korvaukset. Saksalaisvalmistaja on lisäksi panostanut miljardeja sähköautojensa kehittämiseen.

Volkswagenin brändijohtaja Herbert Diess liittyi samaan kuoroon Müllerin kanssa. Hänen mukaansa sähköautot eivät tule pitämään kaikkia asiakkaita tyytyväisinä.

***

4:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja