Yllättäjä ryösti Sotkamolta heti kotiedun – Superpesis-välierissä myös murskalukemat

Miesten Superpesiksen välierät alkoivat kotiedun ryöstöllä, kun runkosarjakakkonen Sotkamon Jymy jäi lähtötelineisiin yllättäjä Kempeleen Kiriä vastaan häviten 0–2 (3–7, 1–2).

Jymy katseli vierestä, kun vieraat löivät palloa vastustamatta väliin tai juoksun arvoisesti isäntien Juho Keinäselle, jolta lipsui kolme juoksua. Sami Haapakoski iski avausjakson voittojuoksun kakkosrajasta Keinäsen tontilta ja Markus Keski-Petäjä pelin voittojuoksun toisella jaksolla tyhjän kentän kunnarina kolmosrajasta Keinäsen vierestä.

– Pahaan paikkaan tuli yksi hölmöys toisella jaksolla, mutta tämä oli muuten vahva peli meiltä. Saimme hyvän alun peliin. Sen jälkeen ote on helpompi pitää, kommentoi KeKin pelinjohtaja Petri Tuuva.

– Olimme avausjakson ulkona todella unessa. Tauon jälkeen ulkopelimme parani, mutta sielläkin oli hassauksia, kiteytti Jymyn lukkari Aapo Komulainen.

KeKin ykkössankari oli kolmosrajaleikkurilla tyhjän kentän kunnarin iskenyt, kolme juoksua tuonut ja seitsemän paloa ulkokentällä heittänyt Tuomas Jussila (kl 6/9).

Jymyn palkitut olivat viisi paloa heittänyt Kalle Kuosmanen (kl 4/6) ja koppari Iivari Vihanto (kl 4/6).

Mansen takakentällä liikaa reikiä

Runkosarjavoittaja Vimpelin Veto rummutti Manse PP:n kopparien kustannuksella murskalukemat 2–0 (5–2, 10–2).

Avausjaksolla esiin nousi toisessa vuoroparissa kunnarin (1+1) iskenyt ja bonuksena tuplajuoksun tuonut Aleksi Lassila. Toisella jaksolla tyrmäysiskun tarjoili ajolähdöstä kolme tavallista juoksua tyhjentänyt jokeri Jukka-Pekka Vainionpää. Kummankin lyönti upposi helposti takarajalta maisemiin.

Vedon tehomiehet olivat kahdeksasta kotiutuspaikasta kuusi juoksua lyönyt Vainionpää (kl 8/10) ja 1+2 juoksua lyönyt vaihtaja Mikko Kanala (kl 11/14).

Mansesta erottuivat ykkösvahti Simo Vainikainen (kl 6/10) ja kolmesti kotiuttanut jokeri Perttu Ruuska (kl 5/6).

Loppuotteluihin etenee kolmella voitolla. Ottelusarjat jatkuvat ainakin perjantaina ja sunnuntaina. Mahdolliset nelos- ja vitospelit ovat edessä tiistaina ja keskiviikkona.

Lapua tasoitti tilit Mansen kanssa naisissa

Naisten Superpesiksen runkosarjavoittaja Manse PP koki keskiviikkona pudotuspelien ensimmäisen jaksotappionsa ja saman tien ottelutappionsa. Lapuan Virkiä voitti tiukan taistelun 1–0 (3–2, 0–0) ja tasoitti välieräsarjan voitot 1–1:een.

Avausjakso ratkesi viimeisen vuoroparin tasoittavalla palottomassa tilanteessa Janette Lepistön ja Riina Kerolan kotiutuksiin. Lepistö sijoitti tasoituskotiutuksessa lyöntinsä painepallona kakkospussiin. Kerola taiteili upean kierrenäpäyksen kolmosrajaan.

Kotijoukkueen palkitut olivat kakkosvahti Juulia Kuoppala (kl 2/6) ja pelin voittojuoksun tuonut sieppari Eveliina Lämsä (kl 5/6).

Mansesta erottuivat lukkari Venla Tanhua (kl 1/3) ja molemmat tamperelaisten juoksut lyönyt sieppari Siri Eskola (kl 3/7).

Loppuotteluihin selviää naisissakin kolmella voitolla, joten ottelusarja jatkuu ainakin lauantaina Tampereella ja sunnuntaina Lapualla.

Lue myös:

    Uusimmat