Superpesiksen finaalipaikat menivät katkolle – Sotkamo nousi suurista vaikeuksista: "Ei kestänyt räpylä"

Miesten Superpesiksen runkosarjakakkonen Sotkamon Jymy oli sunnuntaina suurissa vaikeuksissa kolmannessa välieräkohtaamisessa Kempeleen Kirin isäntänä. Kainuulaisten pelastajaksi nousi jälleen jokeri Roope Korhonen, joka kesti painetilanteet lyöden toisen jakson ja ottelun voittojuoksun lukemiin 2–1 (4–6, 6–5, 1–0). Paikka SM-loppuotteluissa on tiistaina Kempeleessä katkolla ottelusarjaa 2–1 johtavalle Jymylle.

– Hyvin pystyimme nollaamaan virhemääräämme. Painostuksen kohteille saatiin suunnattua riittävä määrä lyöntejä. Räpylä on vuotanut molemmilla joukkueilla, kuittasi Jymyn viuhkamies Mikko Kuosmanen.

KeKin vauhditti avausjakson voittoon juoksuhanat samalla lyöntivuorolla tuplana avannut Matti Korhonen, jonka lyönnit upposivat juoksun arvoisesti keskipomppona ja kolmosrajanäpäyksenä.

Jymyn toisen jakson pelastajat olivat 1+2 juoksua lyönyt Hannes Pekkinen ja voittojuoksun viimeisen vuoroparin tasoittavalla palottomassa tilanteessa sijoituksellaan kolmospussiin lyönyt Roope Korhonen. Korhonen sijoitti myös supervuoroparin avaavalla voittojuoksuksi riittäneen lyönnin KeKin kolmosvahti Aatu Saastamoisen tontille.

– Meillä ei kestänyt räpylä, kiteytti KeKin pelinjohtaja Petri Tuuva.

Mansellakin kahden pakkovoiton paikka

Runkosarjan voittanut Vimpelin Veto punnersi avausjakson kolmen juoksun tappiotilanteesta voittoon Manse PP:stä 1–0 (4–4, 5–3). ViVe johtaa voitoissa 2–1, joten finaalipaikka on sille katkolla tiistaina Tampereella.

Ex-vetolainen Henri Puputti johdatti kolmannen vuoroparin kakkosluukkuiskullaan Mansen johtolukemiin 4–1, mutta Veto punnersi jaksolukemat tasoihin.

Toisella jaksolla Vedon pelastivat samat miehet, jotka nostivat joukkueen avausjakson lopulla tasoihin. Jokerit Jukka-Pekka Vainionpää ja Janne Mäkelä sekä Matias Rinta-aho iskivät peräkkäin juoksun mieheen lannistaen Mansen.

Superpesiksen karsintaotteluissa nousua yrittävä Kankaanpään Maila tasoitti otteluvoitot 1–1:een lyötyään Alajärven Ankkurit 2–1 (4–5, 2–1, 0–0, 3–1).

Siri Eskola iski Mansen naiset kultajahtiin

Naisten Superpesiksen loppuotteluissa kohtaavat runkosarjan voittanut Manse PP ja kakkoseksi sijoittunut Porin Pesäkarhut. Manse raivasi voitoin 3–1 välieristä tieltään Lapuan Virkiän, joka hävisi sunnuntain kohtaamisen tamperelaisille kolmen tunnin ja vartin hieromisen jälkeen 1–2 (5–2, 4–8, 2–2, 2–3).

Avausjakson voittolyönnin iski tappikumuralla Iina Lehtinen, jonka jälkeen vielä toisessa vuoroparissa Emma Kiviniemi löi kahdella lyöntivuorolla yhteensä kolme juoksua.

Mansen toisen jakson karkumatkan pelasti 1+2 juoksua lyönyt Virpi Hukka. Kunnari oli pelin ykköspalkitulle Hukalle (kärkilyönnit 9/13) jo pudotuspelien neljäs. Kotiutuskisassa molemmilla kierroksilla onnistui pelin voittojuoksun iskenyt Siri Eskola.

Manselle varmistunut mitali on neljäs peräkkäinen ja kuudes seitsemän viime kauden aikana. Virkiälle pronssiottelut ovat jo seitsemännet peräkkäiset.

Helsinkiläisseura Roihuttaret on voiton päässä pääsarjapaikkansa uudistamisesta. Nousua yrittävä Oulun Lippo hävisi sunnuntain kohtaamisen Raksilassa 0–2 (2–4, 1–5). Ottelusarjaa voitoin 2–0 johtava Roihuttaret saa sarjan katkolle kotikentälleen lauantaiksi.