VTV:n pääjohtajan virasta pidätetty Tytti Yli-Viikari astui julkisuuteen Ylellä kohun jälkeen: "En ole syyllistynyt virkarikoksiin"

Valtiontalouden tarkastusviraston virastaan pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kommentoinut ympärillään vellovaa rahankäyttökohua Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa.

Yli-Viikari ei ole suostunut kertomaan, mitä on tehnyt lukuisilla virkamatkoilla kertyneillä Finnair-matkapisteillä. 

Keskusrikospoliisi selvittää Yli-Viikarin virkamatkoilla kertyneiden Finnairin matkapisteiden kohtaloa. Häntä epäillään maksuvälinepetoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Finnair-pisteisiin liittyvän tutkinnan lisäksi Yli-Viikaria epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, mikä liittyy tilanteeseen, jossa VTV maksoi yli kahden vuoden palkkaa virkamiehelle, jolla ei ollut työtehtäviä. Kohua on aiheuttanut myös mm. se, että Yli-Viikarin on kerrottu käyttäneen veronmaksajien rahoja kauneudenhoitoon.

0:36
Video: Yli-Viikari poistui kansliatoimikunnan kuulemisesta 8.4.2021.

Yli-Viikari kiistää haastattelussa syyllistyneensä virkarikoksiin.

– Minulle tähän tilanteeseen tuo rauhallisuutta se, että tiedän, että en ole syyllistynyt virkarikoksiin. Tiedän toki sen, että tässä aikansa kestää, että nämä asiat selvitetään. Olen kiitollinen, että Suomessa me kaikki voimme luottaa siihen, että asiat selvitetään ja tutkitaan huolellisesti.

Yli-Viikarin mukaan hän ei ole käyttänyt henkilökohtaisiin menoihin veronmaksajien rahoja.

– Näin ei ole. Kaikki kulut, joita olen tehnyt, sekä valokuvameikkeihin liittyvät että matkakulut, niin ne ovat olleet työtehtäviin liittyneitä kuluja.

Yli-Viikarin mukaan poliisin esitutkinnassa olevat asiat eivät ole virkarikoksia.

– Niihinkin tietysti liittyy paljon vihjailuja ja mielikuvia, jotka antavat sellaisen kuvan minusta, jota en itse tunnista.

Yli-Viikari kommentoi syyllistyneensä siihen, että hän ei ole tullut julkisuustilanteessa kertomaan asioista riittävän aikaisin.

"Lentopisteet henkilökohtaisia tietoja"

Yli-Viikarin mukaan Finnairin lentopisteet ovat hänen henkilökohtaisia tietojaan.

– Jos minulta vaadittaisiin henkilökohtaisia tietoja, niin mitkä ovat ne seuraavat henkilökohtaiset tiedot, joita voitaisiin vaatia ja miten henkilökohtaisia tietoja myös muilta vaadittaisiin, Yli-Viikari kommentoi.

Yli-Viikarin mukaan lentopistejärjestelmä on epäselvä. Hänen mukaansa lentoyhtiöiden järjestelmä ei osu yksiin valtion virkamiesten matkailuun liittyviin vaatimuksiin. Yli-Viikarin mukaan virkamatkoilta kertyneitä lentopisteitä ei tule hyödyntää henkilökohtaisessa käytössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja