Mainos

Ylioppilastutkinnon kokeet alkavat maanantaina

Kevään ylioppilaskirjoituksiin liittyvät kokeet alkavat ensi maanantaina 9. helmikuuta kuullun ymmärtämiskokeella.

Ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut kaikkiaan 43 130 ylioppilaskokelasta sekä hyväksytyn tai hylätyn kokeen uusijaa ja tutkinnon täydentäjää. Ilmoittautuneita on 745 vähemmän kuin vuosi sitten.

Ylioppilaskokelaita, joilla on mahdollisuus saada tutkintonsa valmiiksi keväällä, on Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan 33 958. Viime keväänä määrä on parasataa suurempi.

Ylioppilastutkintoa hajauttamalla suorittavia kokelaita osallistuu tutkintoon kaikkiaan 29 118. Tutkintoa kerralla suorittavia on mukana 7650. Viime keväänä vastaava määrä oli viitisensataa enemmän.

Naisia kirjoittajista on 25 130 eli edelleen tuntuvasti enemmän kuin miehiä, joita kirjoituksiin osallistuu 17 840.

Ruotsinkielisiä kirjoittajia on 2593, joista naisia 1515 ja miehiä 1078.

Maanantaina 9. helmikuuta alkaa vieraan kielen pitkän oppimäärän kuullunymmärtämiskoe, tiistaina 10.2. toisen kotimaisen kielen, pitkän ja keskipitkän oppimäärän kuullunymmärtäminen sekä keskiviikkona 11.2 vieraan kielen lyhyen oppimäärän kuullunymmärtämiskoe. Näiden kokeiden täsmälliset alkamisajat voivat vaihdella eri lukioissa.

Ylioppilastutkinnon kirjalliset kokeet alkavat reilun kuukauden päästä 15. maaliskuuta kaikissa lukioissa kello 9.00. Ensimmäisenä on vuorossa äidinkielen ensimmäinen koe. Keskiviikkona 17.3. kirjoitetaan reaali ja perjantaina 19.3. matematiikka. Äidinkielen toinen koe suomessa ja ruotsissa on 22.3. Vieraan kielen pitkä oppimäärä kirjoitetaan 24.3. ja toisen kotimaisen kielen pitkä ja keskipitkä oppimäärä 26.3. Seuraavalla viikolla ovat vielä 29.3 vieraan kielen lyhyen oppimäärän kirjallinen koe sekä 31.3 äidinkielen ensimmäinen koe saamenkielessä sekä 5.4. saamenkielen toinen äidinkielen koe.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.