Ylimääräisten maksujen perintä halutaan pois Venäjän tullilta

Suomen ja Venäjän tullit haluavat siirtää Venäjällä käytössä olevien erilaisten sertifikaattimaksujen perinnän rajalta sisämaassa tehtäviksi.

Luoteis-Venäjän tullipiirin päällikkö Ivan Fomin sanoo, ettei tulli ole vastuussa maksujen asettamisesta, minkä vuoksi ne tulisi myös periä muualla kuin rajalla.

Fomin osallistui tänään Rovaniemellä järjestettyyn Suomen, Ruotsin ja Venäjän tullien sekä muutamien suomalaisyritysten edustajien tapaamiseen. Fomin korosti, että omista saamisistaan Venäjän tulli perii vain tullimaksut ja pitää sertifiointimaksuja suurena kaupan esteenä.

Rovaniemen tapaamisen varsinainen aihe oli tavarankuljetusten käytännön esteiden ja hidasteiden selvittäminen Rovaniemen ja Murmanskin välillä. Tapaaminen oli laatuaan ensimmäinen eikä sen pohjalta vielä voitu odottaa käytännön toimia.

Kokouksessa listattiin kuusitoista eri ongelmakohtaa tavaroiden viennissä tai tuonnissa. Suomen tullihallinnosta kokoukseen osallistunut tullineuvos Kaj Blomster piti ajankohtaa hyvänä logistiikkaongelmien selvittämiselle, koska tietoja voidaan käyttää hyväksi mm. kansainväliselle liikenteelle pian avautuvalla Kelloselän rajanylityspaikalla.

Nyt käydyssä kokouksessa sovittiin, että vastaavia tapaamisia järjestetään tästedes kolmesta neljään kertaa vuodessa.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat