Mainos

Yli tuhat ateriaa, juomia ja puutuneita jäseniä – maailman pisin lento laskeutui tänään Aucklandiin

Kuudentoista tunnin matkustajalennolla kannattaa tykätä lentokoneruoasta ja sietää ruumiinjäsenien kipeytymistä. Uusi ennätyslento saapui tänään Qatarin Dohasta Aucklandiin Uuteen-Seelantiin. 

Qatar Airwaysin lento QR920 saapui perille viisi minuuttia etuajassa. Se lienee jonkinlainen lohtu matkustajille. Takana oli 14 535 kilometriä ja 16 tuntia ja 23 minuuttia Boeingin 777-200LR-matkustajakoneessa.

Kyseessä on pisin nyt lennettävä suora kaupallinen reittilento. Neitsytmatka saapui perille aamuseitsemän jälkeen paikallista aikaa.

Yli tuhat ateriaa 

Lento ylitti kymmenen aikavyöhykettä. Konetta lensi neljä pilottia, ja asiakkaita hoivasi 15 matkustamohenkilökunnan jäsentä, jotka tarjosivat lennon aikana 1 036 ateriaa, yli tuhat kuppia teetä ja kahvia sekä yli 2 000 annosta kylmiä juomia.

Meno-paluulippu lennolle on halvimmillaan karvalakkipuolella hieman yli 1 200 euroa, ensimmäiseen luokkaan pääsee maksamalla lipusta hieman yli 8 400 euroa.  

Ilmailualallakin kisataan jos jostakin ennätyksestä.

Air India jäi toiseksi 

Intian valtion lentoyhtiö Air India väittää, että sen lento Delhistä San Franciscoon on vielä pidempi. Maassa mitattuna Dohan ja Aucklandin välinen etäisyys on kuitenkin pidempi, sanoo Guardian-lehti.

Kyseessä ei ole pisin matkustajalento ikinä. Aiemmin Singaporen kansallinen lentoyhtiö Singapore Airlines lensi 19 tunnin matkan Singaporesta Newarkiin New Jerseyssä Yhdysvalloissa.   

Yli 15 000 kilometrin reitti lakkautettiin 2013 taloudellisista syistä. Yhtiö kuitenkin tavoittelee reitin avaamista uudelleen tuoreella lentokalustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.