Qantas rikkoi ennätyksen! Dreamliner kiisi halki maailman – ultrapitkän lennon matkustajat näkivät häkellyttävät kaksi auringonnousua

Australialainen lentoyhtiö Qantas teki jälleen historiaa. Yhtiön uusi Boeing 787-9 Dreamliner -kone rikkoi sekä pisimmän kaupallisen lennon pituus- että kestoennätyksen.

Matka Lontoosta Sydneyhyn kesti kaikkiaan 19 tuntia 19 minuuttia. Matkaa kertyi 17 800 kilometriä. Lento oli osa testiohjelmaa, jolla Qantas kokeilee ultrapitkien reittien mahdollisuuksia ja rajoja.

Ennätyslento lähti Lontoosta varhain torstai-aamuna ja lensi muun muassa Saksan, Venäjän, Puolan, Kazakstanin ja Kiinan yllä, ennen kuin jatkoi matkaansa Filippiinien ja Indonesian yli.

Mukana lennolla oli vain viitisenkymmentä ihmistä miehistö mukaan lukien. Lennolla oli neljä lentäjää ja esimerkiksi kyydissä olleiden terveydentilaa ja virkeyttä seurattiin tarkasti, jotta lentoyhtiö sai kallisarvoista dataa tulevaisuuden ultrapitkiä reittejä varten.

Lennon aikana matkustajat ehtivät nähdä häkellyttävät kaksi auringonnousua.

Aikaisemmin ennätystä oli pitänyt hallussaan Singapore Airlines lennollaan Singaporesta New Yorkiin. Vasta muutama viikko sitten Qantas testasti myös New York-Sydney -lentoa.  

Lue myös:

    Uusimmat