Mainos

Yli-Saunamäki hovioikeudessa: "Hoidin suhteita enkä tiennyt Merisalon taustaa"

Entinen Nova-johtaja Tapani Yli-Saunamäki sanoi tänään hovioikeudessa, että hänen tehtävänsä oli hakea peruskivenmuuraajia ja puhujia harjakaistilaisuuksiin.

– En puuttunut talousasioihin, koska ne eivät kuuluneet minun tehtäviini, hän sanoi Helsingin hovioikeudelle.

Yli-Saunamäki kertoi hoitaneensa Novassa yhteiskuntasuhteita. Muun muassa tällä perusteella hän vaatii hovioikeutta kumoamaan käräjätuomion ja hylkäämään kaikki Nova-vyyhden syytteet.

Yli-Saunamäki sanoi, ettei toimenkuva muuttunut edes yhtiöiden loppuaikoina, jolloin hän toimi toisen Nova-yhtiön toimitusjohtajana

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Yli-Saunamäen huhtikuussa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Toinen entinen Nova-johtaja Arto Merisalo sai kuusi vuotta. Tuomiot tulivat talous- ja lahjusrikoksista.

Tässä taloushaarassa selvitellään, mikä aiheutti Nova-yhtiöiden maksukyvyttömyyden ja lopulta kaatumisen. Syyttäjien ja Nova-yhtiöiden konkurssipesien hoitajien mukaan maksukyvyttömyyden aiheutti holtiton rahankäyttö, kuten lähipiirilainat.

Puolustuksen mukaan kyse oli taantumasta, joka hyydytti kiinteistömarkkinat syksyllä 2008 ja aiheutti yhtiöiden maksukyvyttömyyden.

Talousjutun jälkeen ovat vuorossa Novan lahjushaarat.

Laina Merisalolle ilman vakuuksia

Yli-Saunamäki kertoi hovioikeudessa Merisalon pyytäneen hänet Nova-yhtiöiden palvelukseen. Merisalo soitti ja pyysi häntä järjestämään tapaamisen Mikkelin kaupunginjohtajan kanssa. Yhteiskuntasuhteet olivat Yli-Saunamäen vahvuus. Niitä hän oli hoitanut muun muassa Nokiassa.

Lisäksi hän oli ollut vetämässä Esko Ahon ja Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjoita.

Miksi menitte yhtiöön, jossa toimi useita talousrikoksista tuomittuja? kysyi Nova Kiinteistökehityksen konkurssipesän pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski.

– Ei minulla ollut niistä minkäänlaista tietoa. Ei tullut mieleenkään kysyä: anteeksi oletko talousrikollinen? En tiennyt Merisalostakaan mitään.

Hän sanoi luottaneensa Merisaloon vielä keväällä 2008, jolloin lainasi tälle 540 000 euroa ilman vakuuksia.

– Hän oli siinä vaiheessa vakuuttava.

Tuon rahan hän sai takaisin, mutta Novalle lainaamaansa 300 000:ta euroa hän odottaa yhä takaisin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.