Yli nyrkinkokoinen kasvain munasarjoissa säikäytti Heidi Foxellin: "Ajatus uudesta leikkauksesta ahdistaa"

Luodinkestävä Heidi Foxell 8:27
Heidi Foxell vieraili Huomenta Suomessa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Hyvinkään ammuskelussa vuonna 2012 loukkaantuneen poliisi Heidi Foxellin sairauskertomus sai tammikuun lopussa uuden surullisen käänteen, kun munasarjoista löytyneen kystan huomattiin kehittyneen kasvaimeksi.

Harva ihminen on joutunut kokemaan yhtä kovia, kuin seitsemän vuotta sitten ammuskelussa loukkaantunut Foxell.

Uusin käänne hänen pitkässä sairauskertomuksessaan tapahtui tammikuun lopulla. Munasarjoista viime keväänä löydetty kysta oli vuoden aikana muuttunut hyvälaatuiseksi kasvaimeksi. 

– Kasvainta seurataan nyt, mutta normaalitilanteessa tämä olisi toki leikattu jo, Foxell toteaa. 

Normaalitilanne tarkoittaisi tässä tapauksessa melkein ketä tahansa muuta ihmistä kuin Foxellia.

Naisen leikkaamista vaikeuttavat hänelle tehdyt aiemmat leikkaukset, joita on kertynyt jo yli 60. Näistä suurin osa on tehty Foxellin alavatsaan – siis samaan paikkaan, mistä kasvain pitäisi tälläkin kertaa poistaa.

Ajatus leikkauksesta ahdistaa

– Meillä ei ole onneksi mitään paniikkia, eikä tässä tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Kasvainta ei päästä leikkaamaan normaalia kautta, joten tämä vaatii vähän suunnittelua, hän selittää.

Foxellin seuraava kontrollikäynti on parin kuukauden kuluttua ja tarkoitus on silloin päättää, miten tilanteessa edetään. Kipuja on kuitenkin ollut.

– Minulla on ollut jonkin verran alavatsakipuja ja kasvain painaa virtsarakkoani, mikä aiheuttaa helpommin virtsankarkailua.

– En ole halunnut itselleni sitä vielä myöntää, että olisi tarve tehdä jotain. Ajatus uudesta leikkauksesta ahdistaa, hän toteaa.

Kontrolliaika häämöttää edessä

Seuraavaksi Foxell suuntaa Ruotsiin seuraamaan ampumahiihdon MM-kisoja. Kuntoutuksessa on myös harjoiteltu keskivartalonhallintaa, jos samalla reissulla pääsisi vaikka laskettelemaankin.

– Haluaisin testata itseäni rinteessä, Foxell kertoo.

Ruotsin jälkeen tähtäimessä on vielä yksi loma jonnekin lämpimään, ja sitten koittaa paluu arkeen, sillä kasvaimen kontrolliaika häämöttää jo edessä.

– Pakko tämä on leikata, jos alkaa vaivaamaan lisää. Kasvain on nyt jo yli nyrkinkokoinen, hän huokaisee.

Lue myös:

    Uusimmat