Nuorten Leijonien MM-urakka käyntiin tappiolla – hölmöt jäähyt maksoivat kovaa hintaa

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuorten Leijonien urakka käynnistyi tappiolla, kun Suomen aikaan torstain vastaisen yön ottelussa Ruotsi oli parempi 2-1.

Ottelun ratkaisu rakentui Suomen hölmöjen jäähyjen kautta.

Ruotsi rankaisi kahdesti ylivoimalla. Molemmilla kerroilla asialla oli keltapaitaisen joukkueen kapteeni Erik Brännström.

Erityisesti Brännströmin illan toinen osuma rakentui Suomen typerien jäähyjen kautta.

Toisessa erässä tullut maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun Sami Moilanen ja Samuli Vainionpää istuivat jäähyllä. Moilanen taklasi myöhässä Ruotsin hyökkääjää ja Vainionpää otti täysin tarpeettoman jäähyn jälkitilanteesta.

Suomen kavennuksesta vastasi kapteeni Aarne Talvitie, joka osui kolmannen erän lopulla.

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu Suomen aikaan perjantain vastaisena yönä, jolloin vastaan asettuu Kazakstan.