Nuorten Leijonien NHL-vahvistus hehkutti voittoa: "Se on tuon näköistä kun onnistuu"

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kehui Suomen nuorukaisia 1:58
Videolla Nuorten Leijonien päävalmentajan Jussi Ahokkaan kommentit Slovakia-pelistä.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Chicago Blackhawksia edustava Henri Jokiharju oli mielissään Suomen ja Slovakian välisen ottelun jälkeen. Nuoret Leijonat nappasivat voiton loppulukemin 5-1.

Slovakia oli sekä Yhdysvaltoja että Ruotsia vastaan vaarallinen. Suomea vastaan...

... aseeton.

– Uskon, että johtui siitä, että karvasimme vahvasti kolmella korkealta. He eivät onnistuneet suorissa hyökkäyksissä tekemään mitään. Meidän puolustuspelaaminen toimi ja teimme hyvin töitä, Jokiharju arvioi MTV Urheilulle.

Jokiharjun mielestä Suomen valmistautuminen meni nappiin.

– Painotus oli se, että ollaan rentoja ja pidetään työmoraali korkealla. Se on tuon näköistä, kun onnistuu, Jokiharju nyökytteli tyytyväisenä.

Nuorilla Leijonilla oli alla välipäivä. Jokiharju korostikin levon merkitystä.

– Teki hyvää. Oli hyvä sellainen day-off tuohon paikkaan. Naytimme pelaamisesta ja teimme paljon töitä. Hyvä voitto.

Jokiharju teki Suomen avausmaalin. Hän antoi siitä kunnian Aleksi Heponiemelle.

– "Allu" laittoi hienon poikittaissyötön ja sutaisin siitä. Hieno syöttö, veskari ei kerennyt oikein mukaan. Sijoitin siihen vasempaan kulmaan vaan.

Ennen nuorten MM-kisoja Jokiharju ehti pelata Blackhawksin mukana 32 NHL-ottelua. Niissä peleissä hän keräsi 11 syöttöpistettä.

NHL:n ja nuorten kisojen tasoero on suuri. Jokiharjun mukaan tämä on vaatinut sopeutumista.

– Vauhtiero on aika iso nuorten kisoihin nähden. Menee aikaa, että löytää oikean rytmin. Mutta nyt tuntuu hyvältä, Jokiharju taustoitti.

Uudenvuodenaattona Suomi kohtaa alkusarjan päätöspelissään Yhdysvallat. Jatkopaikka on jo varmistunut, mutta voitto amerikkalaisista auttaisi suomalaiset sijoittumaan lohkossa kahden parhaan joukkoon. Tuolloin puolivälieräottelu olisi ohjelmassa vielä Victoriassa.

Jokiharjun mielestä Suomella on iskunpaikkoja.

– Niillä on taitavia ja hyviä jätkiä, mutta he eivät ole mitään hirveän isoja kavereita. Meillä on fyysistä voimaa heitä vastaan. Meidän puolustuspeli on parempaa ja meillä on siinä pieni iskun paikka.

Lue myös:

    Uusimmat