Yli 70 tapauksen petosepäily: Naiset myivät olemattomia Muumi-astioita ja Pet Shop -nukkeja – edes ehdollinen vankeusrangaistus ei pysäyttänyt sarjapetostelijoita

Huijareita vaikea tunnistaa 2:07
Nettikirpputorien huijareita on vaikea tunnistaa, poliisille tuhansia rikosilmoituksia vuosittain: "Huijarit pyrkivät luomaan paniikin ostajalle"

Poliisi tiedottaa vanginneensa kaksi sarjapetostelijanaista.

Vuonna 1995 ja 1996 syntyneet naiset ovat tehneet petosrikoksia yhdessä jo vuodesta 2016 lähtien. Toiminnastaan he ovat jo aiemmin saaneet kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Poliisi epäilee kaksikon myyneen eri sivustoilla vaihtuvilla nimimerkeillä ja sähköpostiosotteilla olemattomia Muumi-teemaisia astioita ja Pet Shop -nukkeja.

Nyt tutkinnassa olevan epäilyn mukaan tapauksia on ollut kesäkuun 2018 ja helmikuun 2019 välillä yhteensä yli 70.

– Tavaroita ei koskaan ole ollut edes tarkoitus toimittaa ostajille, vaan kaupoista saadut rahat ovat menneet naisten omaan taskuun ja elämiseen, rikosylikonstaapeli Jarno Puro kommentoi tiedotteessa.

Kun edes ehdollinen vankeustuomio ei ole lopettanut petostelijanaisten toimintaa, kaksikko vangittiin eilen käräjäoikeudessa Hyvinkäällä odottamaan kevään aikana järjestettävää uutta oikeudenkäyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat