Mainos

Yli 600 kuljettajaa ajeli alkoholihöyryissä poliisin ratsiaan viikonloppuna – pieniin lukemiin ei voida puuttua: "Tätä määrää voi pitää todella suurena ja huolestuttavana"

Poliisi suoritti viikonlopun aikana tehostettua rattijuopumusvalvontaa. Rangaistavuuden rajan alle jäi 665 kuljettajaa ja poliisi pitää määrää huolestuttavan suurena.

Rattijuopumusvalvontaa tehtiin tehostetusti kaikissa poliisilaitoksissa 24 tunnin ajan perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tehtiin noin 30 000 puhalluskoetta ja 72 huumepikatestiä.

Puhalluskokeisiin käytettiin noin 1 450 työtuntia ja tavoitettiin 65 alkoholista johtuvaa ja 19 huumeista johtuvaa rattijuoppoa. Määrää Ihalainen pitää melko tavanomaisena, mutta sadat puhalsivat pieniä lukemia, jotka jäävät alle 0,5 promillen rangaistusrajan.

– Alle rangaistavuuden rajan jäi 665 kuljettajaa, joiden puhalluskokeessa todettiin kuitenkin alkoholia. Tätä määrää voi pitää todella suurena ja huolestuttavana, Ihalainen sanoo.

Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille.

– Toivottavasti kuljettajat muistavat, että poliisi puhalluttaa aktiivisesti kuljettajia erityisesti kesän aikana, Ihalainen sanoo.

Viime vuonna maassamme jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja