Yli 20 lasta loukkaantui Espoon siltaturmassa – miksi? Raportti julki

Espoon siltaturman uhreista yli puolet pois sairaalasta – näin onnettomuus tapahtui 2:03
Näin Espoon siltaturma tapahtui. (12.5.23)

Espoon Tapiolan viimekeväisestä siltaturmasta on määrä saada tänään lisätietoja, kun Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) julkaisee raporttinsa turman syistä. MTV Uutiset seurasi raportin julkistusta suorana kello 13.

Viime toukokuussa 22 lasta ja yksi aikuinen loukkaantuivat, kun väliaikainen telinesilta sortui Tapiolassa. Loukkaantuneet joutuivat sairaalahoitoon, ja seitsemän sai leikkaushoitoa vaatineita vammoja. Turman hetkellä sillalla oli pääasiassa Helsingin Kalasataman koulun kahdeksasluokkalaisia.

Onnettomuuden sattuessa sillalla oli yli 40 ihmistä, mutta heistä kaikki eivät pudonneet. Jo toukokuussa Otkes kertoi, että sillan kävelytaso romahti, koska kaksi sillan poikittaista palkkia putosi.

Onnettomuuden seurauksena väliaikaisia siltoja suljettiin ja tarkastettiin alueella.

Otkes: Silta vaarallinen

Otkesin tutkintaa johtanut Kai Valonen on kommentoinut, ettei telinevalmistajalla ollut minkäänlaista käyttötarkoitukseen soveltuvaa tyyppiratkaisua. Suunnitelmia ei hänen mukaansa myöskään missään vaiheessa tarkastettu.

– Valmis silta oli rakenteeltaan riittämätön ja vaarallinen, eikä turvallisuuspuutteita havaittu missään vaiheessa, Valonen kommentoi Otkesin tiedotteessa.

Otkesin raportin on määrä tulla julki iltapäivällä kello 13. Otkesin raportit sisältävät tyypillisesti myös turvallisuussuosituksia vastaavien onnettomuuksien välttämiseksi jatkossa.

Myös poliisi on tutkinut Espoon siltaturmaa. Toistaiseksi poliisi ei ole tiedottanut esitutkinnan tilasta.

Lue myös:

    Uusimmat