Video näyttää: Tästä syystä kävelysilta romahti Espoossa

Espoon siltaturman uhreista yli puolet pois sairaalasta – näin onnettomuus tapahtui 2:03
Useita ihmisiä loukkaantui, kun kävelysilta romahti Espoossa. Katso videolta, millainen romahtanut silta oli.

Espoon Tapiolassa eilen tapahtunut kävelysillan onnettomuus johtui siitä, että kaksi poikittaista palkkia putosi ja siitä seurasi se, että koko kävelytaso romahti.

Kävelysilta on pituussuunnassa kolmessa osassa, jotka on kiinnitetty poikittaispalkkeihin. Kävelysilta oli metallirakenteinen.

Metallirakenteen päällä oli puuvaneria kävelyn helpottamiseksi. Ja vaikka aluksi spekuloitiin, puuvaneri ei kuitenkaan liity onnettomuuden syyhyn.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan kahden poikittaispalkin kiinnikeosat olivat vääntyneet.

Silta oli lähes kahdeksan metriä pitkä, kolme metriä leveä ja neljä ja puoli metriä korkea.

Vielä ei ole tiedossa, aiheutuiko vääntyminen liiallisesta kuormasta, vai oliko sillan osissa vääntymistä jo entuudestaan esimerkiksi aiemmasta liiallisesta kuormituksesta.

Silta tarkastettiin viimeksi viikko sitten. Tarkastuksessa ei kuitenkaan voi välttämättä nähdä, onko rakenteiden lujuus riittävä.

Seuraavaksi Onnettomuustutkintakeskus selvittää, millaiselle kuormitukselle silta on suunniteltu ja toteutuiko kuormituksen kesto. Myös tarkastusten huolellisuus selvitetään.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan ei ole hyvää turvallisuussuunnittelua, että sillalla olisi esimerkiksi painoraja, vaan sillan tulee kestää erilaista kuormitusta.

Sillalla oli onnettomuushetkellä 45 ihmistä, joista 27 loukkaantui ja 24 kuljetettiin sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat