Yli 100 ihmistä pidätetty Algerian mielenosoituksissa – poliisi yritti hajottaa pääkaupungin suuren mielenosoituksen

Algeriassa poliisi on pidättänyt yli 100 ihmistä jo päiviä jatkuneissa mielenosoituksissa, kertoo poliisi.

Sadat mielenosoittajat ottivat perjantaina poliisin kanssa yhteen sen jälkeen, kun poliisi yritti hajottaa pääkaupunki Algerin suuren mielenosoituksen. Osa vastasi heittämällä kiviä ja pulloja, ja poliisi ampui kyynelkaasua protestoijia kohti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Kahnaukset alkoivat protestin loppupuolella, jota ennen mielenosoitus oli sujunut rauhallisesti. Osa mielenosoittajista pyrki rauhoittamaan tilannetta polvistumalla kadulle ja nostamalla kätensä ylös.

Poliisi syytti yhteenotoista rettelöitsijöitä, jotka olivat soluttautuneet mielenosoittajien joukkoon. Yli 80 poliisin kerrottiin loukkaantuneen, ja myös useita mielenosoittajia loukkaantui.

Myös mielenosoittajat syyttivät väkivallasta huligaaneja, mutta he arvostelivat lisäksi poliisin koventuneita otteita. Poliisi on muun muassa rajoittanut alueita, joilla protestoiminen on sallittua.

Mielenosoittajat vastustavat parlamentin ylähuoneen puhemiehen Abdelkader Bensalahin valintaa maan väliaikaiseksi presidentiksi. Bensalahin katsotaan kuuluvan väistyneen presidentin Abdelaziz Bouteflikan lähipiiriin.

Maata kaksi vuosikymmentä johtanut Bouteflika erosi viime viikolla viikkoja kestäneiden protestien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat