Ylen tuleva toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila korostaa yhteistyötä: "Meidän täytyy miettiä, miten me Suomi-mediana pärjäämme"

7:32

MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan paikalta Ylen toimitusjohtajaksi siirtyvä Merja Ylä-Anttila purkaisi ilmassa ollutta jännitteisyyttä julkisen palvelun ja kaupallisen median väliltä. Huomenta Suomessa vierailleen Ylä-Anttilan mielestä Suomi tarvitsee molempia, ja niiden kesken voitaisiin tehdä nykyistä enemmän yhteistyötä.

– Se tarkoittaisi sitä, että voitaisiin ennakkoluulottomasti miettiä isojen ohjelmaoikeuksien jakamista enemmän kuin nyt. Esimerkiksi urheilu on kallistunut, ja siitä käydään kovaa tarjouskilpailua. Siinä voi pieni Suomi markkinoineen jäädä isojen kansainvälisten jättien jalkoihin, Ylä-Anttila sanoo.

– Muutoinkin meidän täytyy miettiä, miten me Suomi-mediana pärjäämme. Yhteistyöllä me pärjäämme paremmin globaaleja jättejä ja myös valeuutisia vastaan.

Vaikka julkisen palvelun ja kaupallisen median toimintalogiikat ovat erilaiset, molempia yhdistää Ylä-Anttilan mukaan samat ydinasiat: laadukkaat sisällöt, osaavat tekijät ja hyvä suhde yleisöön.

Ylä-Anttila aloittaa Ylen toimitusjohtajana 1. syyskuuta.

– Ensimmäisenä menen varmaan porukan kanssa aamukahville.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja