Ylen entinen päätoimittaja vierailevaksi tutkijaksi Britanniaan

Yleisradion entinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen lähtee vierailevaksi tutkijaksi Oxfordin yliopiston Reuters-instituuttiin Britanniaan. Reuters-instituutti kertoo sivuillaan, että Jääskeläinen keskittyy muun muassa digitalisaation vaikutuksiin uutisten liiketoimintamalleissa ja median demokraattiseen rooliin.

Jääskeläinen oli viime talvena Ylen Terrafame-uutisointiin ja pääministeri Juha Sipilään (kesk.) liittyneen kohun keskipisteenä.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi maaliskuussa langettavan päätöksen Ylelle journalistisen päätösvallan luovuttamisesta Terrafame-uutisoinnissa. JSN katsoi, että pääministeri Sipilän toiminta Yleisradion Terrafame-uutisoinnissa voitiin tulkita painostusyritykseksi. Jääskeläinen kiisti antaneensa ulkopuolisten ohjailla Ylen journalismia.

Kohun viimeinen aalto nousi toukokuussa, kun Jääskeläinen viittasi Helsingin Sanomien haastattelussa Ylen mahdollisuuteen jäädä pois JSN:stä. Jääskeläinen erosi Ylen päätoimittajan tehtävästä toukokuun lopulla, kun hänellä Ylen mukaan ei ollut enää edellytyksiä tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.

Jääskeläinen ehti toimia Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana noin 10 vuotta. Ennen Yleä hän työskenteli STT:n päätoimittajana ja toimitusjohtajana.  

Lue myös:

    Uusimmat