Yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään, mikäli yksi ehto täyttyy: "Olen todella tyytyväinen, että löysimme selkeän ratkaisun"

21:06
Videolla viime vuoden ratkaisut Ruotsi-maaottelussa.

Suomen Urheiluliitto SUL tiedotti perjantaina, että yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään, jos sisärajatarkastukset Ruotsin ja Suomen välillä poistuvat.

SUL:n hallitus päätti perjantaina yksimielisesti, että yleisurheilun Ruotsi-ottelua ei tänä vuonna järjestetä, mikäli sisärajatarkastukset Suomen ja Ruotsin väliltä eivät poistu, kun Suomen hallitus käsittelee maahantulorajoituksia seuraavan kerran viikolla 34.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että löysimme lopulta maaottelukysymykseen yksimielisen ja selkeän ratkaisun. Päätöksessämme korostuvat Urheiluliiton vastuullisuus näinä yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina ja kunnioitus sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön meille antamia linjauksia kohtaan, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani tiedotteessa.

Maaottelu olisi tarkoitus järjestää 5.-6. syyskuuta Tampereella. Järjestelyjä ja lipunmyyntiä jatketaan normaalisti siihen asti, kunnes Suomen hallitus ottaa seuraavan kerran kantaa maahantulorajoituksiin.

Jos maaottelua ei järjestetä, aikoo liitto järjestää kyseisenä ajankohtana yksipäiväisen kotimaisen yleisurheilukauden huipennuksen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja