Urheilujohtajat erimielisiä Ruotsi-ottelun turvallisuudesta – SUL:n puheenjohtaja vastustaa kilpailun järjestämistä: "Mielipiteeni on selkeä"

Suomen Urheiluliitto päättää ylimääräisessä kokouksessaan elokuun 7. päivä, järjestetäänkö kiistelty Ruotsi-ottelu syyskuun alussa Tampereella koronavirustilanteesta huolimatta.

SUL:n hallitus päätti perjantaina äänin 6-4 jatkaa selvitystyötä kilpailun järjestämiseksi. Puheenjohtaja Sami Itani äänesti selvitystyön jatkamista vastaan. 

– Ei olla aivan yksimielisiä, tässä on monenlaisia mielipiteitä. Kaikkia pyritään ymmärtämään ja kunnioittamaan. Kahden viikon päästä palataan uudelleen asiaan. Siihen asti selvitellään viranomaisten kanssa, että olisiko tapahtuma mahdollista järjestää, Itani kommentoi MTV Urheilulle.

– Keskeisin kysymys on se, että tuleeko ruotsalaisten olla 14 päivän karanteenissa ja jos tulee, niin miten tämä karanteeni määritellään. Se on mielestäni tärkeä asia selvittää, mutta toistaiseksi meillä ei ole viranomaisilta yksiselitteistä kantaa asiaan.

Itanin henkilökohtaisen näkemyksen mukaan kilpailun järjestäminen ei ole tällä hetkellä riittävän turvallista, mutta kertoo ymmärtävänsä vastakkaiset perustelut.

– Meidän yhteiskunnassa on peruttu paljon isoja ja arvokkaita tapahtumia. Se terveysriski on aina olemassa, vaikka kaikki järjestelyt tehtäisiin viimeisen päälle varovaisesti ja huolellisesti. Se on ensisijainen syy sille, miksi en haluaisi järjestää kilpailua. Tottakai haluaisin, että Ruotsi-ottelu järjestettäisiin, mutta yhteiskunnallinen tilanne on hankala, etenkin länsinaapurissa. Ymmärrän tietenkin, että maaottelu voidaan järjestää, mikäli poikkeusjärjestelyt saadaan hyvin huolellisesti järjestetyiksi.

Selvitystyön jatkamisen puolesta äänestäneet hallituksen jäsenet painottivat Itanin mukaan perusteluissaan esimerkiksi Ruotsi-ottelun historiallisuutta.

– Perustelut liittyvät siihen, että tapahtuma on urheilullisesti ainutlaatuinen. Se on maailman vanhin maaottelu ja nyt sinne tulisi välivuosi. Ymmärrän sen. Se on urheilijoille tärkeä tapahtuma ja ymmärrän senkin oikein hyvin. Ruotsin liitto toivoo hyvin painokkaasti, että pystyisimme järjestämään tapahtuman. Yksi iso kysymys on myös talous. Tapahtuman peruminen aiheuttaa järjestäjille suuria taloudellisia menetyksiä. Mielipiteeni on niistäkin huolimatta selkeä, Itani sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat