Mainos

Yleisurheilun Euroopan mestari: Minut raiskattiin Helsingissä Suomi–Ruotsi-maaottelun jälkeen

Ruotsalainen yleisurheilun Euroopan mestari Moa Hjelmer, 27, kertoo tulleensa joukkuekaverinsa raiskaamaksi Helsingissä kuusi vuotta sitten.

Ruotsi oli voittanut Suomi–Ruotsi-maaottelun. Joukkue juhlisti tapahtunutta illallisen merkeissä ja myöhemmin yökerhossa, ja Hjelmerin mukaan tunnelma oli ollut iloinen.

– Olin nauttinut hiukan liikaa alkoholia. Eräs toinen urheilija tarjoutui seurakseni, kun palasimme hotellille. Päädyimme hänen huoneeseensa. Hän halusi puhua ja istui viereeni sängylle. Sanoin, että haluan käydä nukkumaan, Hjelmer kirjoitti Instagramissa.

Hjelmerin seurassa ollut miesurheilija ehdotti, että he voisivat nukkua vierekkäin.

– Hän oli minua merkittävästi vanhempi ja naimisissa. Tunsin, että voin luottaa häneen. 

Hjelmer ilmoitti kuitenkin useaan otteeseen, ettei hän halua jäädä.

– Minulla on poikaystävä. Sanoin ei. Hän kosketti minua ja sanoi kyllä. 

Mies alkoi riisua Hjelmeriä, vaikka Hjelmer sanoi yhä, ettei hän halua. Hjelmer kertoo jähmettyneensä, eikä pystynyt liikkumaan.

– Hän raiskasi minut.

Hjelmer kertoo miettineensä alkuun häpeissään, mitä hän teki väärin. Suhde hänen poikaystävänsä kanssa säröili, ja Hjelmerin mukaan meni yli puoli vuotta ennen kuin he olivat saaneet "vahingon korjattua".

– Olen aina ollut vahva ja itsevarma, ja tiedän tänä päivänä, ettei se ollut minun vikani, vaikka kesti kuusi vuotta ennen kuin uskalsin kertoa asiasta.

Hjelmer kilpailee pääosin 200 ja 400 metrin juoksumatkoilla. Hän on voittanut EM-kultaa 400 metrillä Helsingissä vuonna 2012 ja sijoittunut kolmanneksi sisäratojen EM-kilpailuissa Göteborgissa 2013. 

Asiasta kertoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.