Mainos

Ruotsalainen yleisurheilutähti väittää tulleensa joukkuekaverinsa raiskaamaksi Helsingissä – Poliisin väkivaltayksikkö harkitsee tutkinnan aloittamista

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö harkitsee esitutkinnan aloittamista raiskauksesta, jonka uhriksi ruotsalainen yleisurheilun Euroopan mestari Moa Hjelmer väittää joutuneensa Helsingissä 2011.

Hjelmer toi asian julki Instagramissa tällä viikolla.

– Olemme tietoisia asiasta ja harkitsemme, aiheuttaako se toimia. Päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei vielä ole tehty, väkivaltarikosyksikön päällikkö Jari Koski sanoo MTV:lle.

Rikosoikeudellisesti väitetty teko ei ole vanhentunut. Raiskausrikos vanhenee 10 vuodessa ja törkeä raiskaus 20 vuodessa.

Hjelmer kirjoitti Instagramissa tulleensa joukkuekaverinsa, vanhemman miesurheilijan, raiskaamaksi Suomi–Ruotsi-maaottelun jälkeen Helsingissä.

Ruotsi oli voittanut maaottelun ja joukkue juhlisti tapahtunutta illallisen merkeissä ja myöhemmin yökerhossa. Hjelmerin mukaan tunnelma oli ollut iloinen.

– Olin nauttinut hiukan liikaa alkoholia. Eräs toinen urheilija tarjoutui seurakseni, kun palasimme hotellille. Päädyimme hänen huoneeseensa. Hän halusi puhua ja istui viereeni sängylle. Sanoin, että haluan käydä nukkumaan, Hjelmer kirjoitti.

Hjelmerin mukaan mies alkoi riisua häntä, vaikka Hjelmer sanoi ilmoittaneensa yhä, ettei hän halua.

Hjelmer kertoo jähmettyneensä, eikä pystynyt liikkumaan.

– Hän raiskasi minut.

Moa Hjelmer juhli 400 metrin Euroopan mestaruutta vuonna 2012 Helsingissä ja sisäratojen 400 metrin EM-pronssia vuonna 2013 Göteborgissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.